Sunday, June 20, 2010

Cari Jodoh Versi Inggeris - I No Can Do ( Fabrizio Faniello )


"Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau...." - Wali Band Cari Jodoh

Lirik lagu nie. Kalau ditanya kepada sesiapa pon, aku pasti ramai yang tahu. Masakan tidak, lagu ini begitu popular sebelum nie sampaikan adik aku yang 5 tahun pun pandai menyanyikan lagu nie. Haha.

Tapi bukan itu yang aku nak ceritakan dalam entri aku kali nie. Lain sikit. Entah la, mungkin aku sorang je yang baru tahu tapi korang perasan tak ada lagu Wali Band Cari Jodoh versi inggeris yang dinyanyikan oleh seorang penyanyi german iaitu Fabrizio Faniello? Oh Ya. Untuk pengetahuan korang, sebenarnya Fabrizio Faniello yang mengambil lagu daripada Wali Band yer. Bukan Wali Band yang cilok. Hehe =P

Lebih maklumat? Aku tak reti nak cari. Aku dah cuba google lirik lagu nie tapi tak jumpa. Tapi apa-apa hal pon, layan je lagu nie. Jom !!



Apa pendapat korang mengenai lagu nie? Pada aku lagu nie best sebab lain sikit. Yelah selalu dengar dalam bahasa indonesia je. Sekali sekala bahasa inggeris baru kelainan sikit. Ditambah pulak video klip dia yang agak kelakar dan comel. Haha.Awek dia pon nampak macam cun jugak. Haha. OK. Aku mula gatal. haishhh... -_-"

p/s : Dah tengok? Pendapat korang?

68 comments:

  1. hahahahha...
    lawak giler....
    melodi sme jer....
    pndai wali band cilok lagu...haha

    ReplyDelete
  2. Waaaaaaa.. Menarik gak.. Sape tiru sape ni ehhhh.. Huhu..

    Wali Band tetap jadi pujaan hati.. Hik hik.. ;p

    ReplyDelete
  3. @ Khai The Kerozer,
    hmm.. sebenarnya mamat nie yg amik lagu dari wali band.. sori x cakap kat atas tadi.. hehe

    @ FarhanaDr,
    sebenarnya lagu asal dari wali band. hehe.. sori x bagitau.. tapi skg dah edit balik bagi clear.. =)

    ReplyDelete
  4. kah3...
    sedap gak lagu nie....

    ReplyDelete
  5. bila lah lagu malaysia nak di'english'kan

    ReplyDelete
  6. cam lawak lak dgr lagu ni versi omputeh. haha.

    ReplyDelete
  7. seriously meman cute

    heeeee.... entah2 kau kot yang suruh kitorang carikan jodoh.. huhuhuhu..

    aku ada sahabat baik yg belum lagi berkahwin..
    cantik? mungkin
    bijak? of coz sure
    tinggi? oh yes
    single? pasti
    tapiiii.... ehem ehem... tak sure le kalau kau suka. hahahaha.... gurau..

    ReplyDelete
  8. alaa..tenet slow xdpt nak tgk video, tensen giler! sok kat opis cuba lagi chaiyok2

    ReplyDelete
  9. memang terbaik...awek dia pun hot...i loikkeeee!!!

    ReplyDelete
  10. sebab tu aku lagi suka lagu indon dari malaysia. lagu malaysia entah apa-apa la. tapi tak bermakna aku tak minat terus artis malaysia. cuma aku lebih kenal artis indon dari malaysia sendiri. hahaha.

    ReplyDelete
  11. hoho..menarik gak versi omputeh..=)

    ReplyDelete
  12. hebat juga penangan lagu ni sehingga orang barat pun tiru.

    ReplyDelete
  13. ahaha. leh tahan jgk lagu ni sampai ke version omputih :p

    ReplyDelete
  14. wahhh!hebat wali band!
    org german pun cilok lgu dia
    hahaha

    ReplyDelete
  15. salam..

    alaa tot xdpt nk tgk n dgr lagunye..line slow..huhu..

    klu smpi org luar amek..bermkna wali band ni da terkenal la ye..?

    okey no komen..ahaha..

    ReplyDelete
  16. mana ko dpt info ni bro, hehe, best la pulak dgr..
    i no i no can do....

    ReplyDelete
  17. kalau nak tengok gambar bunga citra lestari terselak baju nampak lurah pegi la kat blog aku zoro. kau mesti suka kan? hahahaha.

    ReplyDelete
  18. hahaha.besh2 :DD
    seronok nengok video nih :DD

    ReplyDelete
  19. huhu
    boleh tahan
    lagu ni kuat tang muzik n lirik dia
    lucus

    ReplyDelete
  20. clip vdeonye besh2..=)
    tnggu singer malaysia lak nyanyi lagu ni. hehe

    ReplyDelete
  21. haha. tak sangke lagu cari jodoh pon ade versiomputeh.hehe

    ReplyDelete
  22. wahhhh hebatnye wali band, lagu dy dicilok oleh org luaq... anyway hari tue naek bas ade dengar lagu wali band dalam loghat kelantan,,, rse lawak gler...

    ReplyDelete
  23. aku tengok sambil gelak besar ekeke...

    ReplyDelete
  24. uii,..boleh pulak dia cilok lagi waliband tu. hehe..hebat jugak lagu indonesia ni kan

    ReplyDelete
  25. saya nak jodohhh
    abg zoro tolong carikan gua jodoh tau

    ReplyDelete
  26. Hahaha.. Macam2.. Lepas ni versi apa pulak ye.. Hihi

    ReplyDelete
  27. hahaha..ngatkan ori..cilok rupenya..

    ReplyDelete
  28. versi inggeris pun ada gak ye..layan kan jer..haha.

    ReplyDelete
  29. lirik lagu nie tak sama dengan cari jodoh .. rasanya takder kaitan langsung

    ReplyDelete
  30. emmm mula2 aku mmg tak berapa suka ngan lagu wali band - cari jodoh ni... tp bila lama2 dengar jadi ok lak...

    but then, yang version english ni, so sweeeeetttt heheh =)

    ReplyDelete
  31. err yang versi band wali tu pun gua tak tau.

    hehehehe

    ReplyDelete
  32. waaahh..best jugak layan versi english neh..

    ReplyDelete
  33. ahahaha ntah pape mamat german tu.to bole tahan kacak.muahaha

    ReplyDelete
  34. Hai ;) Eh tiba-tiba I nak tanya, you dekat Kedah tapi pakai number maxis Johor kan, kenapa ya? You pergi stay Johor ke or camana? :) Hee sorry, cuma tertanya saja

    ReplyDelete
  35. hahaha. ingatkan indon je tiru org, german pon tiru gak. Hahak..

    ReplyDelete
  36. sangat lah sempoi... camnie p'banyak kan lagi translate lagu2... hehehe=p

    ReplyDelete
  37. gwa benci gyler wali band
    macam babi je lagu dia
    gyahahahhaha~

    ReplyDelete
  38. gile cun minah tu bahahaha

    ReplyDelete
  39. oh sedihnya....line sini tak brapa okay ... tak dapat layan lagu..huhuhuhu...

    ada entri tebaru..yeah!

    ReplyDelete
  40. maksalahnya
    wa x pnh minat lagu ni.
    wakakakkakakakka

    >>___<<


    tp awek tu ...
    zasssss!!!
    wooohaaaaaaaa

    ReplyDelete
  41. aku tak suke kumpulan wali band. tu je. xD








    *smart gak mamat tu wt lagu tu erk? xD

    ReplyDelete
  42. hak3..

    meluat lagu i no can do..
    nk nyanyi ke nk g mamposs??

    ReplyDelete
  43. suka lagu ni...like3...5 starssss..:)

    ReplyDelete
  44. salam tuan rumah..
    hehehe..kelakar betullah klip video tu..buat suri tergelak jer..hehee

    ReplyDelete
  45. salam....tuan umah yuk!
    hiks klkar gukss.

    ReplyDelete
  46. salam ziarah wat tuan rumah.. pestyme nie singgah blog anda.. ^_^

    best la plak lagu nie eh.. versi indon n omputeh..2 2 layan~~~ nway.. thanxz sebab share.. =)

    pssstt.. saya link blog anda k..

    ReplyDelete
  47. @ Matyan,
    hehehe.. kelakar kan lagu nie? awek dia pon cun.. lol...

    @ eqacashperlala,
    lagu malaysia? ntah la.. haha.. tapi lagu di"mandarin"kan adala pernah dgr... lagu adam - tak tahu.. :P

    @ yuyuEyuliAnayusOf,
    hehe.. lawak la gak.. haha..

    @ Nur,
    hasiihh !! mana ada lah.. xkan la nak suruh Nur carikan jodoh untuk zoro.. haha..

    @ meowwmania,
    ok.. chaiyok3 !! =D

    ReplyDelete
  48. @ Sir Marcello,
    awek je hot? lagu x? :P

    @ apih el nino,
    ye aku tahu.. dan artis malaysia yang kau minat adalah Faizal Tahur kan? hehehe

    @ MiSs TuLang,
    menarik kan? hehe

    @ Mr PenyuBiru,
    yessa.. bilala agaknya lagu malaysia nak diorang tiru nie? lol.

    @ Cik Kyla,
    leh tahan kan? hehe

    ReplyDelete
  49. @ syahira ariff,
    yeahh !! i love wali band.. haha

    @ ejum,
    super menarik.. =)

    @ NiZaM Limited,
    haha.. as long as lagu best, mesti ada versi ke bahasa mereka.. mcm lagu korea winter sonata dan my girl.. ada versi melayu kan? hehe

    @ tot tot kecik,
    ala.. xdapat dgar ke? xpelah.. hehe.. mmg terkenal pon diorang nie sebenarnya.. =D

    @ ice juliette,
    mmg la sama.. sebab nama pon cilok kan? =D

    ReplyDelete
  50. @ Kepala Bergetar,
    dapat dari sumber yang dipercayailah bro.. kawan2 kan ramai..ohohohoho...

    @ apih el nino,
    ternampak? wow.. aku mmg suka !! hahaha..

    @ Syarinie Amran,
    thx.. kegembiraan korang melihat video ini adalah kebanggan aku.. hehe =)

    @ hasni,
    yeker? hehehe...

    @ nEd~Ya,
    singer malaysia? aduyai.. ntah la.. nnti jadi kontroversi lak.. huhu..

    ReplyDelete
  51. @ S.I.T.I,
    yup.. ada versi omputeh.. nyanyian org jerman.. =D

    @ Loyar Lawa,
    ada versi kelantan ker? eh.. lagu ape? nak tahu gop.. :P

    @ maCy,
    thx u.. =)

    @ azuan,
    haha.. 1st time aku tgk pon sama mcm kau.. gelak besar beb.. haha

    @ giehamz,
    nipun???

    ReplyDelete
  52. @ alfi a.k.a epy (kawaii eiffel),
    haha.. mmg sure kelakar.. :D

    @ balqis,
    comel mcm tuan blog ke? haha..

    @ Nia,
    haha.. cilok dgn kebenaran xpe.. jgn plagiat.. nnti kena saman.. haha.. =D

    @ Lya Colours,
    kalau nak jodoh, kena la cari sendiri.. baru puas hati.. hohoho...

    @ WZulhilmi,
    entah la.. versi blogzoro mungkin.. :P

    ReplyDelete
  53. @ mahira oya,
    cilok je maa.. haha

    @ ravishingpeacock,
    pelik ke? hoho

    @ paan,
    yes.. layan je.. :P

    @ touyakaruma,
    lol.. kalo nak awek tue, ngorat je la.. haha... mmg xde kena ngena lasg lirik mereka.. :)

    @ nur_nj,
    haah.. sweet mcm tuan blog... haha.. bukan2.. sweet mcm reader blog nie.. hehe

    ReplyDelete
  54. @ J. Love,
    kau mmg J. Love.. naper xnak dgr? hohoho..

    @ Wan Perlis,
    haha.. biasalah nie.. :P

    @ NiNa',
    yup.. :)

    @ siti murni ishak,
    yup.. :D

    @ Amanda Sabariah Shamsuri,
    hoh? tgk kehenseman mamat tue je ke? lagu? =D

    ReplyDelete
  55. @ Rara,
    buat masa nie zoro adalah org perak. senang kata budak utara la.. sbb origin adalah penang, perak dan kedah... no tepon sy? bukan johor la.. tapi terengganu..

    @ ika honey bunny,
    haha.. semua pakat tiru semua... hehe

    @ atyn zaini,
    hehehe.. betol2..

    @ hellioz,
    perhh !! benci.. T_T

    @ kk,
    biasalah.. awek aku kan? haha.. gurau jer.. :D

    ReplyDelete
  56. @ Nunady,
    laa.. xdapat tgk? huhu...

    @ Frodo Baggins,
    haha.. lagu xbest xpe.. asalkan awek cun.. haha.. kita sama bro.. =D

    @ maisyara Pot! Pot!,
    haha.. xminat lagu ek? =D

    @ firdaus khalid.com ,
    aii abg.. marah ke? hehe

    @ Suara Hati Ini.... ,
    wohoo.. dapat 5 bintang.. :D hehe

    ReplyDelete
  57. @ suri cahaya cinta,
    glad u laugh !! hehe.. akhirnya ada org yg gembira.. :D

    @ eykaeyra,
    hehe.. kelakar dan comel.. :)

    @ ^lurve_purple^,
    salam.. thx datang ke blogzoro nie.. :)
    u r welcome.. sharing is caring kan? :)
    thx sebb linkkan blog ini... hehe

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.