Sunday, June 13, 2010

Yang Mana Satu Payung Idaman Korang?

Alamak. Payung Terbang lah Pulak.

Hari ini aku nak cerita pasal payung pulak. Seperti yang kita tahu, payung begitu sinonim sekali dengan perkataan hujan. Bila sebut hujan jer ingat payung. Tapi tak jugak, pada waktu panas pun ada jugak yang pakai payung. Selalunya perempuanlah. Lelaki sangat-sangat tak cool pakai payung ditengah hari. Lebih-lebih lagi kalau payung berwarna merah jambu. Mesti orang jeling sakan. Hahaha.

Kat Malaysia nie kalau kita tengok payung yang digunakan hanya payung jenis biasa. Yang aku tahu hanya ada yang jenis tutup dan jenis lipat-lipat jadi kecik jer. Tapi tahukah korang bahawa ada banyak jenis payung yang telah dicipta? Dan yang lebih menarik, semuanya sangat-sangat cool dan kreatif. OK. kalau korang nak tengok, kita kita skodeng kat bawah nie.

Batang payung yang bernyala. Sesuai digunakan pada waktu malam-malam ketika hendak ke kedai runcit Pak Cik Kordi.


Payung mampu berdiri. Bagi atuk atau nenek yang tak larat berjalan, memang sesuai digunakan sebagai altenatif untuk tongkat. Hehe..


Payung labuh. Sesuai digunakan ketika mengharung hujan yang datang dari arah belakang. Yelah, boleh lindungi belakang. Ke ada tujuan lain ek? =P


Sesuai dengan modelnya dari seorang wanita, payung ini agak sesuai bagi girls yang baru pulang dari shopping complex dengan tangan yang penuh dan tak perlu memegang payung.


Payung boleh duduk. Eh.. Bukan payung nie boleh duduk OK? Tapi payung dimana kita boleh buat tenggek ketika menunggu member-member yang lambat ketika menunggu dikawasan lapang yang tiada kerusi.


Payung nie aku suka sangat. Sebab model dia awek cun. Haha. Bukanlah. Sebab ianya agak cool bagi aku. Cuba tengok model laki tue. Selamba je seluk poket. Kalo pegang payung sebelah, boleh ker? =P Dan satu lagi ianya amat sesuai bagi penunggang basikal guna memandangkan tak perlu pegang payung dan risau angin membawa terbang. =D


Bagi girls yang mahukan sentiasa nampak ayue ayu dan comel, boleh cuba guna yang ini. Taklah nampak macam makcik tua yang bawak payung kan? Haha. =P


Wow !! Yang ini memang sangat cool. Korang boleh belagak sebagai seorang samurai dengan memegang seperti gaya orang nie. Haha. Tapi tak boleh challenge aku la.. Sebab aku nie swordman sejati beb. Hahaha..


Lastly.......


Beb !! Ini bukan iklan payung yer. Ini pedang. Kalau nak rasa santoryu, sila buat permintaan di shoutmix yer. Haha.





p/s: Hah.. Mana satu payung yang korang suka. Atau waktu hujan korang main redah je hujan? =P


p/s : Soalan bodoh aku untuk semua. Ada sesiapa sini layan One Piece tak? Wahahahaha...

74 comments:

  1. weh!! smart2 lah payung dia. Memang ada yg sgt sesuai dijula kat malaysia. Payung labuh tu mcm sesuai lah kl nk cover belakang. Lagi2 yag bawak beg. Betul tak?

    Weh aku layan gak one piece!! Hahaa

    ReplyDelete
  2. payung kasih sayang xde ke??
    aku nak gakkk
    waaa
    sobs!!!

    ReplyDelete
  3. fuhh klu kaze semua nak, buat koleksi hehe..

    tapi kaze tak suka pakai payung hehe, hujan redah jer..
    terigt kata² senior kat asrama dulu, lelaki pantang bawak payung.. ;-)

    ReplyDelete
  4. muahahaha...seyes cool bebeyh.haha.aku palg suka payung yg bl hujn dtg dr belakang.haha..protection terjamin tue...=D

    ReplyDelete
  5. saya teringin nak payung transparent. hehe. ade je kn? :D

    ReplyDelete
  6. Wah... payung pun bleh jadi entry erk... hehehe

    ReplyDelete
  7. salam..

    oo cerite payung ek kt sini..?

    terigt masa dulu..time tot nk pegi skolah..ujan masa tu..bru je nk lnts..ttba payung telangkup ke ats..hehe..fhm kn keadaan payug yg tot gmbr kn..?huhu..
    bsh kuyup..?xdela..nsb baek ujan xlebt sgt..tot malas btolkn,trus je jln kali xpkai payug dlm ujan..hehe..

    :)

    p/s: payug labuh tu tuk lindug blakg ke..??bkn tuk thn kelajuan angin ribut ke..?so payug xkn telangkup ke ats cm tot..hoho..

    ReplyDelete
  8. haa
    payung yang bolehh sangkut kat bahu tuh sangat praktikal

    yang boleh lidung belakang tu pown okeh jugakkk

    ReplyDelete
  9. payong yg pic no 7 tu,(jenuh aku nak kira),
    dah mcm sarang karipap dowh.haha!

    ReplyDelete
  10. smart gile zoro (yg dlm one piece tu la) !
    kalu ujan kte men redah je, main ujan lagi best!
    kalu demam takpe la..hehe

    ReplyDelete
  11. haha..payung samurai tu cam best.

    jawapan bodoh: aku tak layan one piece tp aku tau ade watak zoro tu..

    ReplyDelete
  12. tengah pk nak yang mana.. yang ni ok.. itu pun ok tapi ada pula kekurangan kat sinun.. hehehe :)

    ReplyDelete
  13. haha. ganaz woo payung !
    nk payung yg bule duduk la.
    lengoh jln bule brenti jap duduk rehatkan vontoot. haha
    :)

    ReplyDelete
  14. aku suka pyung yg ke3 tu..gila smart...=p


    aku layan naruto...=p

    ReplyDelete
  15. Dy suka payung yang macam beg tangan tu...kalau kena ragut , dy tekan butang bukak payung , terus katok peragut tu habis-habisan ...hahahahaha....

    ReplyDelete
  16. suka payung makcik yang jual goreng pisang
    ehehehe

    ReplyDelete
  17. Smart gila payung bulat tuh.. Cukup cool dan bergaya.. Takde kat pasaran Malaysia lagi ker ek?

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    ReplyDelete
  18. suka payung kaler merah yg terbang tuh hohoh..

    p/s: one piece tu hape??

    ReplyDelete
  19. suka payung sangkut bahu...tak payah pegang2...hehehe...

    ReplyDelete
  20. aipp..aipp..
    zoro pakai pyung wane pink kn??
    yg bwh katil tu sape punye??
    ngaku cepat!
    haahah..kantoi..

    ReplyDelete
  21. erk..payung yang ada awek cun tu..kepala jer tak basah..badan habis basah kuyup...

    ReplyDelete
  22. hahha... giler comel la payung2 tu... tak tau nak suka yang mana... semua kot =)

    @ayue: saya layan naruto gak

    jawapan soalan bodoh: saya sangat minat One Piece *hidup Luffy, yeaaaaahhh!*, tapi tak larat nak tengok anime atau baca manga dia yg dah beratus2 episode tu... errr... dah sampai episode bape ek utk Anime??? Giler lama tinggal...

    ReplyDelete
  23. saya layan one piece!! tak tengok sari memang tak sah!!!!!!!!best!! ahhhha~~

    disebabkan anda zoro, saya telah menjadi pembace setia blog anda tanpa dirancang! hahaha..:p

    niway!!! cun ar payung, tp seriously, jarang laki ade payung!sangat ciput bilangan nye~

    ReplyDelete
  24. orderkan payung labung untuk aku! haha. menarik sangattt! takdelah basah kat blkg

    ReplyDelete
  25. suka semua..hihik

    haha...pelik lah yang bulat tu....kikih

    ReplyDelete
  26. yang macam bola tu tk cover abis la.. kepala je kering nanti

    ReplyDelete
  27. creative abis payung2 nih..
    oya suke yg beg ngn utk shopping tu ngn bhgn blakang x basah..
    combine sume sonok gaks..

    ReplyDelete
  28. nk payung ntok owg yg plg mls gune..
    xyah pegang pon..
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  29. payung takyah pegang tu best la..hahaha

    ReplyDelete
  30. @ WZulhilmi,
    betol3.. hehe.. minat one piece watak apa? =)

    @ aq itz m3,
    erk.. kasih syg? xde.. huhu.. payung emas ade la.. tapi kat syurga.. =)

    @ Kepala Bergetar,
    haha.. kalo ikutkan hati.. zoro pon nak semua.. koleksi menarik beb.. hehe.. eh.. laki pantang berpayung? haha..

    @ Fatin Aliyya,
    hehehe.. sgt2 cool kan? hehe... =)

    @ Cik Kyla,
    ade rasanya.. hehe..

    tengah terbayang kita dapat tgk hujan yg turun dari atas langit.. hehe.. (^_^)

    ReplyDelete
  31. @ El-Zaffril,
    apa2 yg menarik pon boleh.. hehehe.. =)

    @ tot tot kecik,
    ooo.. paham3.. hehe.. mungkin lah jugak kot.. supaya x telangkup.. =)

    @ eqacashperlala,
    haha.. yer ker? hehe... mesti ko nie suka shopping.. =)

    @ iniAKU,
    yer ker? sori2.. kalo aku tahu ko nak kira, aku letak no kat setiap gmbar.. hehe.. sarung karipap? kelakar lah imaginasi ko.. =)

    @ firdaus khalid.com,
    kenapa suka? sebb selalu terpijak ker? hahaha

    ReplyDelete
  32. @ Alyssa Villamor,
    hek'eleh.. ingtkan puji aku.. hahaha.. hm.. main hujan bersama kekasih xpelah best.. sorang2? sedih kot.. =P

    @ MuNsYi SaMa,
    hak3.. yer ker? hehe.. oo.. setakat tahu je ker? hehe...

    @ cikgu isza,
    hehe.. masih2 ada kelebihan dan kelemaha.. ahakks.. =D

    @ yuyuEyuliAnayusOf,
    haha.. betol2.. rehatkan voontot anda.. kih3... kelakar bila sebut vontot.. =P

    @ @yuE,
    yer ker? hehe.. erm naruto aku sudah tahu.. hari kan dah gtau.. hehe. =)

    ReplyDelete
  33. @ Nunady,
    haha.. gud idea.. hebat3.. =)

    @ Lya Colours,
    perhh.. besar payung tue.. sekali angin tiup, lya sekali terbang.. haha.

    @ PöJìé,
    entah la.. x pasti.. hehehe..

    @ meowwmania,
    yang terbang tue bukan untuk dijual ya.. haha.. One Piece tue nama satu manga dan anime terkenal di jepun. Watak Zoro nie pon sebenarnya watak One Piece la.. haha..

    @ 'AQILAH,
    haha.. senang jer kan?

    ReplyDelete
  34. @ Wan Perlis,
    naper? kalo hujan lepak dalam umah je ker? =)

    @ firdaus khalid.com,
    eh.. itukan payung yg ko sorok hari tue.. terlupa ek? hahaha

    @ honey amour,
    haha.. kalo payung biasa pon badan akan basah bila hujan lebat.. =P

    @ nur_nj,
    suka semua payung pon x apa.. haha... anyway, Anime OP skg dan episod 455.. hehe.. jom layan OP la..

    naruto skg dah episode mana lak ek? hehe

    @ fisha,
    thx sebb puji entri.. haha.. jom.. kita wat persatuan one piece malaysia nak? hahaha... =)

    ReplyDelete
  35. @ Hazirah al-Barakbah,
    haha.. nak betol ker? nie kena order kat luar negara tau.. haha... nie link dia.. [[LINK]]

    @ Colourful life,
    hehe.. pelik tapi cool.. hehe..

    @ Hani,
    haha.. mungkin.. tapi amat efektif buat penunggang basikal.. =P

    @ mahira oya,
    hak3.. haah kan? kalo dapat combine, mesti hebat lah.. =P

    @ ice juliette,
    haha.. payung yg belit2 tue ker? hehe..

    @ Kniedaz,
    best sbb senang kalo kita tgh bawak barang.. =D

    ReplyDelete
  36. nak payung yg leh buat semuaaaa di atas--tamak kan? hehehe

    ReplyDelete
  37. wahhh.... payunggg der...

    aku jarang bawak payung. kalau hujan pun aku suka redah.. main hujann..

    p.s. teringat kecik2 main hujan kena rotan.. muka poyo je.. huhuhu

    ReplyDelete
  38. btul2. dpt tgk real hujan turun dr langit. hehe. :D

    ReplyDelete
  39. ada lg satu payung je x letak...
    payung kubur
    hahaha....

    ReplyDelete
  40. lanshaw
    banyak tol komen
    gwa nak lu payong gwa la...
    ok?

    gyahahahahhahah~

    ReplyDelete
  41. Aku pilih payung pedang samurai tu.

    Aku minat one piece...apsal ko nak buat kontest psl one piece ke apa?
    :p

    ReplyDelete
  42. payung samurai tu nampak cool.. bape harga agaknye? hehe

    ReplyDelete
  43. aku rasa lebih cool berlari dalam hujan..hahaha

    bilalah ada capsule cam dalam dragon ball tue..senang jer nak guna payung...


    Jom Komen:
    Real Man Don’t Use Antivirus

    ReplyDelete
  44. aku ngaku weh.. aku suka payung warna pink... hehehe...

    ReplyDelete
  45. semalam hujan
    telupa nak bawa payung
    badan basah

    kadang2 perlu memilih
    pakai je apa yg ada
    selagi boleh melindungi badan ketika panas + hujan
    cukup lah

    ReplyDelete
  46. nak payung yg xyah pegang tu la..senang..

    ReplyDelete
  47. gua nak tanya..kalau gua nak beli payung2 ni, kat mana boleh dpt??

    ReplyDelete
  48. one piece antara anime yang mantap pernah aku tengok..

    aku redah je hujan huhuu~

    ReplyDelete
  49. slm
    aku ske ar entri ko santai... kdg2 insaf keep it up okay =)

    slm kenal

    ReplyDelete
  50. sempoilah payung yang mcm pedang tu..

    ReplyDelete
  51. PERSATUAN ONE PIECE MALAYSIA? best jugak tu, zoro jadi lah kapten nye!!!hahaha! ok gak.. hu.. waiting for ur new entry la en.zoro!

    ReplyDelete
  52. Aku layan One Piece ! Tengah dowload torent nie ...lambat betul ...

    Haaaa payung yang last sekali arr smart !

    ReplyDelete
  53. hahaha..
    sume smart...
    sume aku suke..
    dan, "owh anis, ko memang tamak!!"..

    tapi aku tidak kisah...
    kerana semuanya sangat cool dan berguna..
    kan, kan, kan???
    hihihihi...

    teruja pulak tengok payung2 camni..

    ReplyDelete
  54. aku layan onepiece so aku nk payung zorro tuh. agak2 ade samseng jalanan kaco aku bley aku cantas je dorg..ekeke

    ReplyDelete
  55. @ ravishingpeacock,
    yeah? hehe...

    @ Blabberina,
    wahhh.. tamaknya.. hahahhaa.. xpe.. ambil lah.. =P

    @ Nur,
    hahaha...teringat masa kecil? x sangka post ini ada kisah nostagia.. =D

    @ Cik Kyla,
    hehhe.. agak2nya, apa perasaan kita bila jenguk ke langit waktu hujan ek? aku pernah sekali jenguk masa kecil dahulu.. perasaan tue pelik.. tapi aku sukakannya.. =D lain kali nak cuba lah.. haha

    @ merahitujambu,
    hehhee.. biasalah tue... omputeh.. =D

    ReplyDelete
  56. @ Matyan,
    kurang asam kau.. hahaha.. kau sorang je lah pakai. =D

    @ hellioz,
    kalo nak payung boleh, kalau nak gua yg payung lu, bolehh blahh.. kah kah kah...

    @ Mohd Adziim,
    hahha.. saje nak test market pasal one piece.. =D

    @ Mr.Z,
    errkk.. aku x jual.. jadi x pasti harganya.. hehehe..

    @ Sir Marcello,
    hahaha.. man is simple... =D yeahh.. betol3.. =)

    ReplyDelete
  57. @ firdaus khalid.com,
    kah kah kah.. kau terkena.. kah kah kah.. =D

    @ joegrimjow,
    hehehe.... betol jugak ek? =)

    @ Nazz@Purple,
    ahaks... senang kan? =)

    @ Linglung,
    online la bro.. kalo serious nak, email aku kat sini.. admin@blogzoro.com

    @ azuan,
    one piece hebat!! yeahhh.. hehe..

    ReplyDelete
  58. @ Loyar Lawa,
    wallauuuweh... haha.. =)

    @ MissXYZ,
    thx u very much.. hehe.. biasa2 je nie.. org lain lagi hebat pon ada.. =)

    @ LUKISAN PENA,
    ahaks.. sempoi bro.. mmg sempoi.. =D

    @ fisha,
    persatuan one piece? haha.. tgk dulu lah.. =D erm.. sori wat fisha tunggu entri baru.. hehehe..

    @ touyakaruma,
    ye ker? cari yg kualiti power ke pakai yg torent? atau tgh download strong world? =P nak jugak wehh.. =P

    ReplyDelete
  59. @ MsAnisSyahirah,
    hahaha.. biasalah tue.. aku pon nak semua kalo diikutkannya.. hahaha.. =D

    @ jack,
    kih3.. aku tgh bayangkan nie.. perhh.. masa kau cantas tue, mesti bergaya kan? ahaks.. =D

    @ LORD ZARA,
    best3.. hehe

    ReplyDelete
  60. aku download guna torent ... download kat Kaizoku .. Strongworld tak tengok lagi

    ReplyDelete
  61. oi oi oi..yubashiri dah takdelah..sekarang cari gambar yang pakai shushui je..hak3..maaf tiada kaitan dengan payung..aku tertarik gambar zoro tu je..haha

    ReplyDelete
  62. yes~ sy lyan one piece.. zorro sgt cool~ n ofkos la pyung last jd pilihn~ huhuhu

    ReplyDelete
  63. uik payung yg moden tu cam sekur tudung datuk ct jer..hahahaa.

    ReplyDelete
  64. @ touyakaruma,
    ooooo.. member aku sorang ada strongworld.. tapi gambar cam.. x clear.. huhu...

    @ Sendra,
    hak3.. eh kau perasan yer? aku pon x perasan.. hehe.. bagus tol mata kau.. =P

    @ nurul izzan,
    layan OP? wow.. best !! xsangka ada gurlz melayu tgk OP.. hehe..

    @ suri cahaya cinta,
    yeker? hahaha.. =D

    ReplyDelete
  65. ade jual? nk bli.. pm 0199077323

    ReplyDelete
  66. ade jual? nk bli.. pm 0199077323

    ReplyDelete
  67. Pabrikjamdinding.com barang promosi order seluruh Indonesia

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.