Saturday, May 22, 2010

Uji Kepantasan Jari Korang


Menaip dengan pantas mungkin adalah kebanggaan korang. Korang rasa korang adalah yang juara antara kawan-kawan korang, adik beradik mahupon antara manusia-manusia diluar sana. Diorang taip guna 2 jari korang pakai 3 jari. Nak lagi dasyat, 4 jari pon boleh. Tapi dapat ukur ke setakat mana kepantasan jari korang?

Kalo korang nak uji kepantasan korang sendiri menaip, aku syorkan korang masuk page nie dan cuba. Laman web nie hanya memerlukan korang menaip perkataan terpantas dalam masa 60 saat. Nak cuba? Masuk sini. Hehe. Malaysian Typing Speedtest 10 Fast Finger.

Untuk pengetahuan korang, selepas korang selesai menaip, akan keluar keputusan yang menunjukkan jumlah markah dan jumlah perkataan yang yang korang berjaya. Masa tue korang bolehlah tahu tahap kelajuan korang menaip.

Sebenarnya aku bukan saja nak perkenalkan laman web nie jer. Aku nak ajak korang sama-sama join Contest nak x? Contest nie dianjurkan oleh MSR dan diperkenalkan kepada aku oleh NUR.

Hadiah bagi aku nampak agak lumayan. Memandangkan aku tak pernah join mana-mana contest dan yang ini kelihatan agak mudah dan tak memerlukan modal tenaga, jadi aku akan join. Ini adalah hadiah-hadiiah yang ditawarkan.

Hadiah-Hadiah Pertandingan
Pertama : RM 50.00
Kedua : RM 30.00
Ketiga : RM 20.00
Keempat : T-Shirt & Key Chain Istanbul
Kelima : T-Shirt Paris
Saguhati : 5 x Fridge Magnet (Mesir, Lubnan, Turki)

Amacam? Nampak best kan? Alang-alang kalo ko dah cuba page kat atas tue, korang masuklah sekali Contest nie. Sama-sama cuba nasib. Hehe. Nak join masuk sini.

p/s: nanti-nantilah aku join. Aku hanya nak perkenalkan  Malaysian Typing Speedtest 10 Fast Finger jer. Maybe kalo korang nak join, baru aku join. apa-apa pon, korang rasa aku patut join tak ek?

24 comments:

  1. aku nak uji kepantasan menaip..tapi lappy nie xsesuai..hahaha...aku perlukan keyboard yang dynamic~

    ReplyDelete
  2. join! join! join!, ni kalau student atau bekas student DOMT mesti boleh balun ni.

    ReplyDelete
  3. kalau ada kudrat..join la...:)

    ReplyDelete
  4. aku mmg fail weh...ekeke
    lagipun kibod aku ni agak bodoh...kalu slow2 pun byk keslhn ejaan...klu laju2??ekeke lagiler fail...haha

    ReplyDelete
  5. saya pemalashhhh
    x nak join
    hehehe

    ReplyDelete
  6. aku lagi sanggup dok tempat ke empat... dapat baju free :)

    ReplyDelete
  7. eqacashperlala : kalo nak, jom masuk ramai2... =)

    Sir Marcello : beli satu keyboard baru! semata2 nak masuk kontest.. haha..

    akuvision : yessa.. aku bersemangat nak join.. hehe

    Misz : yeker? ok2.. =)

    Mario : pulak? haha..

    ReplyDelete
  8. Lya Colours : oh tidak! jgnlah mengaku malas.. kata lah kurang rajin.. =P ok3.. hehe

    Farid Fernandez : baju jer? aku nak semua boleh? =P

    ReplyDelete
  9. suka lah ada ujian kepantasan menaip..dah try..kikih

    ReplyDelete
  10. baru cuba main tadi..nak submit result macam aih je...hehe akan practise...

    masuk masuk, mana tahu boleh menang ? :)

    ReplyDelete
  11. salam zoro
    kau tak payah tunggu org. aku nak tgk kepantasan kilat petir mcm mana jari kau. khkihkihkih.... amacam.. ada berani??

    ReplyDelete
  12. hehehe marilah join pertandingan ini geng

    ReplyDelete
  13. aiisehh..aku mmg kureng sket menaip laju2 ni.
    slalu terbabas..:(

    ReplyDelete
  14. wah contest.. free nanti kaze join.. ;-p

    ReplyDelete
  15. Join zoro join.. Heehee.. Nanti ku usha plak.. Huhu.. Kalau berkesempatan, join laa.. Ngeeee..

    ReplyDelete
  16. salam..1st time cni..hehe
    kne join ni..

    ReplyDelete
  17. Colourful life : dah try dapat berapa? hehe

    'AQILAH : ye.. cubalah.. tapi markah kena lebih 300 kalo nak masuk.. pasal suma yg masuk hebat2 belaka..

    Nur : xberani. kalo main pedang berani lah.. haha.. nur taip laju sangat lah.

    akuvision : jom.. mesti join.. practise3.. hehe...

    NiZaM Limited : haha.. aku pon selalu terbabas loh.. hahaha

    ReplyDelete
  18. Kepala Bergetar : kaze taip mesti laju kan? mesti punya.. hehe..

    FarhanaDr : insyaallah.. =)

    El-Zaffril : hehe.. me too... sbb tue nak pratise ni.. hehe

    Alyssa Villamor : haah.. no 1, 2 dan 3 dapat cash...

    yoy : sila join.. hehe.. tapi ini contest bukan anjuran zoro tau.. sila baca dgn teliti ya.. =)

    ReplyDelete
  19. dulu2 dah test, nak test lagi...kot2 dah hilang skil

    masa kak jie tunggu spm thn 80'an dulu
    mmg wajib anak2 gadis ambil sijil menaip dan trengkas... nk minta keje gomen..

    hhahaha...

    ReplyDelete
  20. Kamu mencapai 295 markah, jadi kamu berada di posisi 471 dari 20840 dalam senarai kedudukan


    Kamu menaip 359 aksara seminit
    you mendapat 56 perkataan betul dan
    kamu mendapat 0 perkataan salah

    ni result kak jie...kalau masuk boleh menang tak?

    ReplyDelete
  21. Kujie : kak kujie, kalo masuk mesti menang lah!! kak taip laju gila.. waahhh!!

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.