Friday, May 21, 2010

23 Perkara Yang Mungkin Korang Tak Tahu

 
Untuk makluman, ini adalah entri TAG. Ya, aku ulangi ini adalah entri TAG. Mungkin bagi sesetengah orang ini adalah entri bosan. Tapi bagi aku ini adalah keperluan memandangkan aku adalah newbie dalam dunia blog. Kalo tak ikut cakap senior-senior, kang kena cepuk pulak. Hehehe..

Sebelum aku terlupa, aku kena bagitau dulu kat korang siapa gerangan yang TAG aku nie. Isk3.. Suka sangat TAG orang yer Cik

Tugasan TAG : 23 Perkara Yang Mungkin Korang Tak Tahu Mengenai Aku.
(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang diri anda (tak kisah samada ianya fakta, angan-angan, cita-cita atau imaginasi korang )
(b) Sampaikan TAG ini kepada sekurangnya 5 orang rakan blog korang.
(c) Sila ikut peraturan ! Kalo tak ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni beb ! :P

Eh! Banyak membebel pulak. Jom kita terjah info mengenai aku. Hehe

23 PERKARA MENGENAI PEMILIK BLOGZORO : 

1) Lelaki umur awal 20an.
2) Anak ke-empat dari sembilan adik-beradik.
3) Seorang yang skema.
4) Seorang yang tak pandai berkawan.
5) Suka tengok anime.

6) Suka tengok Kamen Rider dan Ultraman.
7) Sedang dalam tempoh diet. (laki pon diet ka?)
8) Berasal dari utara semenanjung Malaysia.
9) Mampu berada di 3 daerah dalam masa yang singkat sahaja sekiranyya berada di kampung halaman. (Sebab kampung aku sempadan bagi 3 negeri. Hehe =P )
10) Belajar kat Terengganu. (TATiUC)

11) Mampu bertutur ingeris.
12) Mampu bertutur Mandarin.
13) Mempunyai darah berkuturunan Bugis dan Siam.
14) Sukar tidur diwaktu siang.
15) Mudah tidur diwaktu malam. (Tepat pukul 12AM mata konfom ngantok.)

16) Suka warna MERAH, BIRU, KELABU, COKLAT.
17) Takde lesen kereta mahupun lesen motor. (Tapi aku reti bawak beb! =P)
18) Suka berangan tapi fokus kalo buat kerja.
19) Berjiwa sensitif dan mudah terasa.
20) Percaya kuat pada naluri hati.

21) Yakin sesuatu yang buruk menimpa sekarang akan dibalas dengan kebaikan.
22) Percaya kepada "luck" atau tuah nasib.
23) Ini bukan blog pertama aku.

Eh dah habis? Nampak macam banyak jer 23 tue. Rupanya sikit jer. Hehe. Menurut tugasan TAG yang diberikat, aku kena sampaikan TAG ini kepada sekurang-kurangnya 5 orang rakan blogger. Tapi kalo bagi ramai takpe kan? Hehe.. Siaplah korang. =P

Dengan ini aku mengistiharkan bahawa Blogger yang dikehendaki menjawab adalah :

1)











12)

Hehe.. Sengaja aku senaraikan lebih takut-takut ada yang dah pernah buat TAG nie. Jadi yang dah diTAG dan masih belum terkena atau kepada siapa-siapa yang nak buat TAG, korang dialu-alukan buat yer. Segala kerjasama korang amatlah dihargai. Hehe =)

p/s: Buat jangan tak buat. Sudikan diri anda. =)

32 comments:

  1. aku sub je ke?, ke kena buat?, aku buat tengah hari esok!, lepas jumaat

    ReplyDelete
  2. Thanks tag aku..insyallah aku buat nanti..aku ada buat segmen baru dalam blog aku..harap kau support ye..owh,aku ada blog baru juga.http://kuehtart.tumblr.com/..usha lahh..aku cerita pasal one piece sikit..tu blog suka2 je..

    ReplyDelete
  3. aiyokk
    musim ginilah kena tag

    erkk
    nak exam
    alasan xjawab tag
    bleh?
    ;)

    huhu

    btw
    thx u sbb tag

    ReplyDelete
  4. ALAMAK...nama ku di situ
    hehhehehe

    akan ku gigihkan diri utk menjawab tag2 ini

    hehehheh

    Berjiwa sensitif dan mudah terasa-----fuh! hati mudah tersentuh nih
    hehehhehe

    ReplyDelete
  5. whai enchek zoro..tag ni pernah d jawab sbelom ni..pe pn2, tq3 sudi tag.. :)

    ReplyDelete
  6. ewah..hahhaha..bru taw tuan pya blog nie cmner..

    ReplyDelete
  7. mak ai..bnyknye soklan..ok hutang dulu ye

    ReplyDelete
  8. aiyaayai, berlambak tag dlm draft, tak setel2 lagi wakaka. i'l try ok.

    thnx tag aku! :D

    ReplyDelete
  9. aiyarkkk byk nye
    xpe nanti saya jwb je dear

    ReplyDelete
  10. akuvision ; nak buat boleh. xnak pon boleh.. tiada paksaan.. hehe..

    Sendra : perhh!! segmen tue.. aku menantikannya.. jgn lupa kasitau nnti ok? (aku pon one piece maniac.. hehe)

    joegrimjow : relax ah joe.. xbuat pon xapa.. fokus study dulu.. itu yg penting.. bukannya tag ini.. hehe...

    ✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : hihi.. thx u sbb akan jawab.. hehe.. aku mmg sensitif.. jgn la asyik sebb kerna aku juga seorang yg pemalu.. hehe.. =P

    Nuraisyyah : sama2.. kalo gitu sudikan diri menjawab yer.. thx. =)

    ReplyDelete
  11. MISH LOLIPOP : yes.. this is what i am.. =) miss, kalo x keberatan, jawab la tag tue sekali tau.. hehe..

    El-Zaffril : banyak tapi sikit.. eh camna ek??

    Nur Hawa Mohd Zin : no hal.. tag ini pon dah berhari2 baru di jawab.. hehe..

    Hazirah al-Barakbah : welcome.. selesaikan satu2 dulu.. saya x kisah lmbat pon.. hehe..

    Lya Colours : thx dear.. jgn lupa jawab tau?

    ReplyDelete
  12. Zoro.. Xie xie ni.. Wo hui jin lin zuo.. Ahaks.. Kalau berkesempatan ku selesaikan ya.. Ngeeee.. :)

    P/S: Pasni boleh laa ckap bahasa mandarin ngan zoro.. :)

    ReplyDelete
  13. serba sedikit kenal siapa En Zoro ni. ^^

    ReplyDelete
  14. Oit zoro..mengetag keje ek.ahaks..
    ko bila nak kluar kat manga onepiece balik zoro..asyik luffy ngn abg dia mase kecik je. busan la.. =p
    p/s: aku baru tgk cite ultraman zero (movie 2009)
    giler babeng grafik..best gilakk..tak sangka ultraman yg lawan kaku2 je mase kita kecik2 dlu skrg dah lincah berkungfu..ahaks..

    ReplyDelete
  15. walaupun aku tak ditag just nak bagitau 23 tu lucky number aku. zoro mesti tau kan? haha.

    ReplyDelete
  16. tak moh buat tag..arap maklum..ehehehe

    fasih berbahasa bi..leh ajr kan...
    waa..dh th pasal kamo..23 pasal kamo dh cukup untuk kenali kamo encik zoro..ehehehe

    ReplyDelete
  17. wei..sy pon bley brbahasa mndarin..hehe :D

    ReplyDelete
  18. kg katne yg sempadan 3 negeri tu??
    huhu

    ReplyDelete
  19. wei aku dah chop dulu kamen rider black...ko pi amik yang len~

    ReplyDelete
  20. kikikikiki
    sis nak gelak bab lesen tu.....(tak hensom lah zoro..tak ada lesen memandu...baru sis nak tumpang...)

    oh yer.....serius nak kata..sis dah penat join tag...kalau soalan senang2 tak apa..ini...alahai....penat lah dik..
    tq tak tag akak mu nie...sayang zoro..muah3x....

    ReplyDelete
  21. tumpang menapak disini

    http://ohserius.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. amboiiii..
    sakan tag aku ek..
    siap uppercase letter aku nick aku..
    hahaha..
    aku actually lama dh x jawab tag..
    sbb kbykannya sama..
    tp..
    tgk la..
    if terbuka hati, aku publish je..
    sbb tgk tag ni cam blom penah aku jwb..
    hehehe..

    ReplyDelete
  23. FarhanaDr : look like i meet a new friend that can speak mandarin today. Tag ini amat bagus.. hehe =P.. xie xie ni. Dan she wo hen jiu mei jiang hua yi. jiang ye bu tui le. si wang ni ming pai. Hahaha..
    P/s: paham ke x paham, aku pon xtau.. hehe)

    Cik Kyla : inilah diriku. Hehe..

    ✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : hari2 saya berjiwa sensitif. Skg mood tgh ok jer.. haha..

    NiZaM Limited : relax la.. aku tgh dating dgn Perona nie. Best la kot. Hahaha.. tau xpe effect dia best.. sbb tue la Oltromen dgn lain bukanlah hero kanak2 je zaman skg nie. haha..

    apih el nino : yessa! 23 adalah lucky number elnino. siap buat no 23 sebagai favicon blog dia lagi. xcaya gi tgk.. =)

    ReplyDelete
  24. merahitujambu : eh, tertulis fasih pulak. sebenarnya nak taip mahir jer. hehehe.. malu la pulak. =p

    masnihanim.lifeinchaos : yer dop mu leh gop? ok2.. aku tag mu tek. hehe..

    Azza J : di utara negeri perak. sempadan antara kedah, pulau pinang dan perak sendiri. hehe.

    Sir Marcello : ahh.. x kira.. aku nak semua.. boleh x? hehe..

    Siti Ruhayu Ab Rahman : hehe.. x macho ek? alaa.. x best nyer.. hehe.. hmm.. saya tau kak baru balik keje.. nak rehat lagi.. bercuti lagi.. balik kmpg.. hehe.. thx.. sayang kak jugak.. hehe

    ReplyDelete
  25. Was it a bad Monday? : u r lucky visitor today, lepak je lah.. hehe..

    aduka : hehe.. saje je bro.. haha... jawab lah kalo nak. aku x paksa. kalo bz, xyah jawab. kang terbeban lak keje ko sbb nak jawab tag aku. haha..

    ReplyDelete
  26. takpe ko amik suma kecuali black..tp kena jadi sidekick aku r..wawawa

    ReplyDelete
  27. oo.. 23 perkara baru kaze tahu pasal ko Zoro..

    ReplyDelete
  28. Sir Marcello : xnak lah.. aku nak jadi kamen rider double lah.. baru best.. hehhe

    Kepala Bergetar : hehe.. some of my info.. =)

    ReplyDelete
  29. Go, kamen rider! :D

    Let me count your crimes!

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.