Friday, May 14, 2010

Bila Jiwa Tak Tentu, Fikiran Mula Terganggu

Hari nie dah 14 haribulan, bermakna dah 2 hari aku mendiamkan diri didalam blog nie.  Bukan apa, sebenarnya banyak perkara yang membuatkan aku kusut. Ntah la. Aku sendiri pon tak tahu apa puncanya menda nie terjadi.

Bagi seorang yang sentiasa percayakan gerak hatinya (contohnya aku), hati yang tak tenang bermaksud sesuatu bakal yang besar akan berlaku samada ianya sesuatu yang dijangka atau tak dijangka. Bukan nak kata 100% gerak hati aku tepat, tetapi itulah yang selalu terjadi. Apa-apa hal pon, aku harap ianya yang sesuatu yang baik saja. (very hope so.. plz plz plz.... )


Anyway, just to sharing to you all. Bulan Julai tahun nie aku mungkin akan melanjutkan pelajaran aku tahap yang tinggi sikit iaitu Bachelor of Computer Network and Security di TATiUC yang aku masuk sekarang nie. Banyak kelebihan andai aku sambung di sini. Sebagai contoh aku dapat tranfer kredit dengan banyak dan singkatkan pelajaran aku dari 4 tahun ke 2 tahun 1/2  saja.

Kalo ipt yang lain, selalunya dalam 3 tahun paling kurang. Lagipon disini semuanya aku telah biasa (dah pandai dah cakap terengganu.. hehe) dan kos sara diri disini bukanlah sesuatu yang tinggi memandangkan TATiUC ialah sebuah IPT yang berada di kawasan kampung.

Dalam hati aku, ingin sangat. Dalam pikiran aku best sangat. Tapi bila pikir urusan kewangan, kepala mula serabut, hati mula ada ribut. Nak cekau duit mana? Peluang untuk dapat pinjaman lak camna? Isk ! Agak-agak korang, selain daripada pinjaman PTPTN dan MARA, ada tak mana-mana peluang untuk aku buat pinjaman untuk lanjutkan pelajaran?

p/s : Hm.. bila pikiran aku kusut, tension dan macam-macam lagi, aku akan bermain games untuk tenangkan jiwa dan fokuskan balik pikiran. Bagi aku cara itu berkesan. Pelik kan? Tapi lain orang lain cara nak tenangkan pikiran. Agak-agaklah, cara korang macammane ek? Hehe

18 comments:

  1. tak best ah camni. serius aku tak tau nak buat keputusan mana.

    ReplyDelete
  2. study kat tatiuc?
    dekat kemaman kalo x silap kat
    heh nnt kite balik kampung leh lepak2
    kampung kite kat kuala terengganu, kat chendering
    nanti belanja kopi hai peng ok'hikhikhik

    ReplyDelete
  3. doakan je yang baik-baik...

    ReplyDelete
  4. kalau dekat selangor ade pinjaman negeri selangor tempat kamu tak de ke ? ^^

    nak further study eh? good luck eh Encik Zoro :)

    ReplyDelete
  5. zoro jgn serabut2. kau kan cool. heheh.

    ReplyDelete
  6. AKU TAK KUSUT...

    TAPI KASUT




    ERRRR???

    ReplyDelete
  7. kusut xpe..jgn kasut sudaaa....chill bro...jgn kusut2 taw

    ReplyDelete
  8. ku terjumpa tutorial buat favcon
    hoho
    dah lama cari ni
    thx u!

    ReplyDelete
  9. hai..samalah kita..aku dah 6 hari mggaendiamkan diri dalam blogging..hari ni baru ada post satu entry..itupun entry lama..aku repost je balik..

    bercakap pasal belajar kau tu,tahniah dah sambung ke peringkat degree..kat terengganu eh..aku sekarang tgh memikirkan juga mana nak dapatkan duit..mana taknya,aku hutang kolej aku dalam 6k tw..aiyaa..aku rasa kita ni kusut perkara yang samalahh..

    anyway,jemputlah ke blog aku ye..salam perkenalan..nama aku sendra dari blog kuehtart.com

    p/s:kau minat one piece ke??

    ReplyDelete
  10. Azri Omar ; kalo hang kusut, aku lagilah kusut !

    apih el nino : UniKL or TATiUC... which u want to choose? ='( so hard man..

    Zikr the Jalanan Sepi Perantau : tak berkesan buatku, bila bagun terus teringat masalah balik.. hohoho...

    Lya Colours : betol ke? sure of coz... t saya belanja.. nnt saya keluar dgn awak, saya bawak la member saya sekali.. u too ok.. kalo x nnt mesti tergagap2 sebb saye nie xpandai sgt cakap dgn gurl.. =P

    Mario : thx.. all the best.. amin...

    ReplyDelete
  11. Cik Kyla : ade... yayasan kedah n terengganu.. maaybe boleh mintak yg kedah kot.. sebb dulu org kedah.. n nk try mintak zakat n BankRakyat.. cuba dulu kot2 dapat.. mudah2an amin.. =)

    Cik Guli : mane ko tahu aku cool nie? ko skodeng aku ek? hehehe.. gurau jer.. =P

    Farid Fernandez : err?? ( aku terkesima?)

    Cik Ubi : =P

    taufiq helios : kalo kusut jugak, leh gi tepi pantai.. hehehe

    ReplyDelete
  12. joegrimjow : nak ke? ambillah tanpa segan silu.. kalo nak wat favicon dgn tutorial nie, silalah jugak.. ianya mmg utk sharing.. hehehe.. (jgn lupa letak link aku, t leh naik trafik.. hohoho)

    Sendra : yerker? tapi ko xpelah.. org lama.. banyak follower tuh! haha..

    thx sbb ucap tahniah kat aku.. ermmko skg degree or dip? ko nak sambung lagi x lepas nie? huhu.. ko xde pinjaman ker? huhu.. aku paham bila duit xde nie.. tersgt kusut.. uhuk2!

    p/s: aku adalah one piece maniac !! hohoho

    ReplyDelete
  13. Zoro.. Baitulmal.. Walaupun tak banyak tapi boleh try.. :)

    All the best dalam study ye Encik Zoro.. Heehee..

    ReplyDelete
  14. zoro.. gamba ni lawa..
    nape x bsa kan?
    msti lg clear n cntik.. :)

    ReplyDelete
  15. FarhanaDr : dalam plan jugak.. thx FarhanaDr ats pandangan n wish.. hehe

    Suhaidah : kalo Suhaidah klik kat gmbar tue, gmbar tue akan jadi besar.. walaupon bukan besar wallpaper.. tapi agak clear la juga.. =) thx puji gmbar tue.. hehe

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.