Tuesday, May 25, 2010

Luahan Hati Aku Sebagai Seorang Blogger.

Gambar Dalam Entri Pertama

Sabtu, 8 hb Mei 2010. Itulah tarikh entri pertama aku telah tercipta. Masa tue aku naif lagi bab-bab blogging nie. Walaupon dah banyak kali buat blog, tapi kesemuanya gagal dan gagal. Berbekalkan ilmu yang aku sempat tuntut dari pengalaman lepas, akhirnya aku berjaya melahirkan entri pertama aku di blog ini iaitu Cara Membuat Favicon Kita Sendiri.

Hari demi hari, aku mula aktif berblogging. Kalau nak ikutkan kecewa lah juga sebab tak ade sape nak komen pon. Haha. Masa tue tak ada follower lagi. Memang sedih lah. Tapi lantaklah, asalkan aku suka. Tapi rasa tak best, jadi aku selalu gi komen blog-blog orang. Seronok baca entri orang lagi dari entri sendiri. Ilmu, gossip, cerita lawak dan macam-macam cerita orang mengenai pengalaman yang diorang lalui. Seronok sangat baca.

TAG demi TAG aku dapat. Wahh, seronok masa tue. Maklumlah Tak pernah dapat TAG. Haha.. Bila selalu jawab, baru aku sedar TAG sangat-sangat membantu dalam meningkatkan traffik. Hehe. Lepas tue dapat Award pulak. Lagi seronok. Banyak sangat. Terasa diri aku macam artis pon ada. Nie yang buat aku lagi suka berblog nie. Hehehe. Kalo nak tengok award aku, klik sini. [KLIK]

Memandangkan aku dah banyak award sebelum nie. Aku ingat aku nak bagi kat korang jugak. Akhirnya aku dapat bagi sebab ada yang disertakan sekali dengan TAG. Tapi aku tak puas hati. Aku nak bagi sesuatu kat korang sebagai tanda penghargaan aku kat korang. Bukannya Award yang passing-passing punya. Hmm..

Disebabkan korang adalah pembaca dan penyokong BlogZoro yang hebat (bukan BlogZoro yang hebat, tapi korang yang hebat), aku ingin menyampaikan Award nie khas untuk korang sebagai penghargaan kerana selalu melawat blog ini. Aku harap korang sukakannya. Kalo sudi, silalah tampal kat mana-mana yang korang suka. Hehe.




 
AKU BUAT BENDA NIE UNTUK MUDAHKAN KORANG AMBIL. 
KALO TAKNAK, LEH DOWNLOAD JUGAK. HEHE


Luahan Hati Aku Sebagai Seorang Blogger :
Aku sangat gembira bila berblog bersama korang semua. Setiap apa yang aku baca membuatkan aku sedar keadaan sekeliling kita. Berblog membuatkan aku berfikir panjang dan bukannya makan bulat-bulat apa yang orang katakan. Terima kasih kat korang kerna mematangkan fikiran aku. Trimas !!

p/s : harap korang komen sikit tentang award yang aku buat nie. Thank !! =)

55 comments:

  1. Huh... nak kene letak kat blog ke award tu... anyway... tima kasih atas award tu... hebat gak kau...

    Aku tulis blog untuk ingat balik momen yang berlaku dalam hidup aku... sebab tu la aku tulis blog... kalau ade yang sudi yang baca... alhamdulillah... aku entry paling banyak sehari pun sekali... takde idea nak kongsi... ade selebihnya tu... kene simpan sampai mati... huhu

    Ape pun... happy blogging

    ReplyDelete
  2. Salam,

    yep btul tu! ^^

    ok mekasih ngn award tu. btw, amatlah cantik! =) akan sy pampang dlm blog sy juga. ekeke. :D

    ReplyDelete
  3. cantik, kreatif dan rajin.. akak download yer.. ;)

    ReplyDelete
  4. Ye.. Ku juge gembira mengenali encik roronoa zoro.. Heehee.. Sama-sama kita melalui dunia blogging ni dengan happy.. Ngeeeee..

    Eyt.. Thanx for the award zoro.. Heehee.. :)

    ReplyDelete
  5. huhuhu ko nih..ayat nk bg org rase terharu jer...heheheh happy berblogging !!! btw...aku suke lelaki yg ade blog nih..moge ko buat entry yg lawak2 yerk..

    ReplyDelete
  6. waaahhhh...tima kasih2...sayang zoro..ailebiu...hehe cantik la award tu..

    ReplyDelete
  7. pahit manis asam garam berblog :)

    ReplyDelete
  8. huhu.. sama la~ kdg2 mcm nk give up berblogging ni! huhu.. tp tgk blogger masih lagi rajin jer update smangat blogging tu tiba2 menggalak~ hehe.. suka logo blog ni! hehe.. love zoro(1 piece) hehe..

    ReplyDelete
  9. hepi berblogging...
    nice award....

    hihihi...
    pengalaman xbest mase blogging,
    "ade idea, tapi malas nak taip" dan "rajin nak taip, tapi takde idea"...

    selalu terjadi pade diri sndiri...
    huhuhu...

    diharap blog ini terus success hendaknya....
    yeah!!!

    ReplyDelete
  10. saya dengan segan silunya menerima awards ini! hhehehe

    ReplyDelete
  11. oh...akak tak sangka akan memenangi award ini..kejayaan ini akak tujukan kepada family, kawan2 dan rakan blogger yang menjadi sumber inspirasi...(eh..eh..dah macam org terima award best actress plak..akak amik n tampal kat blog akak tau..makaseh.. ^_^)

    ReplyDelete
  12. comei award tue..hahha..
    lu bru jer blogging sma ngn gua cma gua awl skit..sdih gk sbb dlu xda readers tp xper la..enjoy jer kn..thanks sbb sudik komen gua..

    ReplyDelete
  13. El-Zaffril : tak kisah lah hendak letak dimana.. x kisah.. hehe.. hepiblogging =)

    Cik Kyla : cantik ke? hhehe.. thx u.. =)

    cikgu isza : thx.. download lah.. =)

    FarhanaDr : thx.. kalo FarhanaDr gembira, zoro lagilah gembira.. hehe.. ambillah awrd.. thx..

    mizzbutterfly : hapi blogging too.. =) hehe

    ReplyDelete
  14. Jantan Keparat : thx u... =)

    AyuE : sayang jugak.. ailebiu too.. haha.. :D

    zee : haah.. nmpaknya stakat nie ok jer.. xde orang dengki2 lagi.. alhamdullilah.. :D

    Siti Fatimah Nabihah : jgn give up.. semangat one piece !! love one piece.. hehe..

    MsAnisSyahirah : heppi blogging too !! thx.. hehe.. hope success selalu jugak.. =)

    ReplyDelete
  15. akuvision : ala.. bro jgn lah segan silu.. bro lagi popular n lagi lama dari saya.. hehe.. saya ikhlas tau.. ambillah.. hehe =)

    Kniedaz : hehehe.. macam artis btol2.. =) thx sebb ambil n tampal kat blog.. =)

    MISH LOLIPOP : laa... baru blogging jugak ker? gaya macam orang lama lah.. hehe.. thx sebb puji n amik award.. =)

    ReplyDelete
  16. boleh ke amek award tuh?
    malu plak rase
    kuikui

    ReplyDelete
  17. saper kata tak ada orang komen?
    ni kak yanie gebu mai komen dah nih
    hehehheh...
    cuma kadang2 terlambat komen jer..
    tp tetap gak skodeng kat sini

    thanks utk award tu (^^,)

    ReplyDelete
  18. lambatnya aku dtg baca entry ko
    byk btol komentar
    huehuee tahniah2

    btol jugak kan kadang2 buat entry xde org komen3 terasa mcm syok sdri abis nk buat mcm mano
    hikhik
    buat ayat sedih plak

    weh yang aku amik award tuh bleh !!

    ReplyDelete
  19. eqacashperlala : boleh.. sila lah ambil.. khas buat mu tahu? =)

    ✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : haah la.. kak yanie ada komen.. haha.. thx amik awrd.. =)

    Lya Colours : silalah amik.. hehehe.. thx tau.. =)

    honey amour : ok.. =)

    ReplyDelete
  20. aku leh amik ke award tue? aku tak setia..kadang2 lupa nak melawat...

    oh pic tue memang ko yang buat yer..nice..siap wat award lagi..

    aku dulu blogging ngan niat len..la nie matlamat tue dah hilang..menulis untuk mengisi kekosongan..miyahaha

    ReplyDelete
  21. peh dah maju zorro..
    aku kat all blue ni cari ikan...
    o nami swann..hehe

    ReplyDelete
  22. Sir Marcello : laaaaaaaaaa.. ambikje la.. aku mmg bagi untuk semua la.. setia bukannya bermaksud ko komen setiap entri aku buat or jenguk setiap sejam ke blog aku.. tapi beri komen sekali sekala dah cukup bagi aku semangat.. ko adalah follower aku yg berharga n layak amik award.. no hal lah.. hehe...

    Sanji : wehh.. mana ada.. ko lagi feymes.. tapi aku akan potong ko wahai sanji.. hahahhaa... eh! kalo nak amik award, silalah.. =)

    ReplyDelete
  23. yeah~ dapat award lagi!! maseh (◠‿◠✿)


    [suka plak dapat award nie..terasa dihargai]

    ReplyDelete
  24. la..nampak lama ker??xda la..bru start buln2..bru gk tue..heeeeee

    ReplyDelete
  25. Zoro...membaca blog orang...membaca pengalaman mereka menjadikan kita lebih matang...banyak berfikir dan dpt ramai kawan ...

    ReplyDelete
  26. >>__<<


    hahahhaha
    dulu wa pun tulis xder org baca
    LANGSUNG xder ... Keh3x
    kalau ada pun, wa nyer member.
    tp blogging mmg weeeee ~ tip top!

    ReplyDelete
  27. Ahaks..aku baru pertama kali memijakkan kaki ke dunia blogging ni awal thn ni..dgn bantuan sorg kwn frenzyfm..pelan2 aku merangkak belajar psl ilmu blogging ni..baru aku tau dunia blog sgt luas, bukan sekadar tempat luahan perasaan mcm aku pnh pikir dulu..

    ReplyDelete
  28. saya pon nk mengucapkan ribuan terima kaseh kpd kamu dan semua..

    selamat berblogging...

    ReplyDelete
  29. wah,,,hebat ko bro...buat award sendiri...aku nak buat header sendiri pun tak tau...hehe

    ReplyDelete
  30. hebatnya

    suka lak baca entry nie..
    cm CL baru hampir 4 bulan dalm dunia blog nieh..so persaan CL lebih kurang sama ja..huhu
    (T_T)
    CL baru lagi jadi pegikut blog nieh...setia kew?? leh kew ambik...

    ReplyDelete
  31. hehehehe... keep bloggin yeah? wakaka xD


    mai support dari blakang... nnt mai amek award tu yea? ngee^^


    *dulu mai pun mcm u. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  32. keroro sayangggggggggggg.... aku sangat sayang padamu.. sebab ko pun sayang aku kan.. hehehe.. ko suka komen aku. aku suka la!

    8mei??? wawaaaooo baru jer tu.. tgk followers da ramai.. jeles ai laling... tips tips tips bak la..

    ReplyDelete
  33. waaaaaaaaaaaah.. berjaya buat favicon.. tq laling.. muahhhs!

    ReplyDelete
  34. Frodo
    kira nie sesi luahan rasa lah ye? aku pun nak join gak..dulu masa start blogging nie..asyik kena perli jer...

    tp besalah..orang kacak memang banyak dugaan...

    tp...diam2 member aku jd silent reader...

    ReplyDelete
  35. satu je aku nak komen, org yg boleh tulis entri pasal tutorial dan apa yg dia tulis dapat sampaikan kpd pembaca..aku rasa itu dah satu kejayaan...sebab x semua orang boleh buat tutorial...dulu masa awal2 blogging aku pun noob gak

    ReplyDelete
  36. Sir Marcello : aku sentiasa menghargai kamu lah wahai Sir Marcello !! hehe.. sahabat blogger ku.. =)

    MISH LOLIPOP : eleh.. lama lah tue.. hik2.. i je org baru lalalala~~~

    sI tEDI : meaww meaww.. si tedi datang melawat.. =)

    Kak anie : setuju dengan Kak anie !!! =)

    Frodo Baggins : yer? ehhe.. weee.. oh terlupa~ welcome to blog zoro.. =)

    ReplyDelete
  37. NiZaM Limited : ya ! aku pon macam kamu juga.. berfikir blog adalah tempat luahan perasaan.. tapi selepas tue baru sedar.. ianya banyak fungsi dan penuh dengan harapan, keceriaan.. :D

    mahira oya : oya.. jgn lupa amik award !! =)

    Mario : biasa je tue bro.. x hebat pon diriku ini.. hehe..

    Colourful life : boleh la.. ambil jer.. jgn malu2.. khas buat dirimu tahu? =)

    maisyara Pot! Pot! : thx atas sokongan mai.. hehe. silalah ambil.. =)

    ReplyDelete
  38. ~ Ann ~ : ya ! aku sayang kamu sebb itu aku komen kamu. hehe.. no no no! xde tips untuk org yg lagi ramai follower.. =) patutnya dia yg bagi tips kat zoro !! isk3.. :D

    Sir Marcello : yeker kena perli? hehehe.. kenapa yer? biasalah org kacak.. haha..

    khairil : yeker? thx khairil atas teguran.. =) pssttt : dia tue satu sekolah dgn zoro dulu.. tapi dia xkenal sapa zoro.. hehehe...

    ReplyDelete
  39. ala..bru sgt la..tp nmpak mcm dh lma blogging..heheh..u antra mmber i yg sllu dtg my blog

    ReplyDelete
  40. ambik nieh just letak dekt blog aja ke..
    or kena buat entry pasal nieh??

    ReplyDelete
  41. MISH LOLIPOP : oh yer ker..? hehe.. oklah.. kita sama2 membangun ok.. =P nak potong mish lah.. nak jugak ramai follower.. hehe

    Colourful life : noo.. no need entri.. juz put it its ok.. =)

    ReplyDelete
  42. kalo baru kenal ko leh ke amik award tuh.. hehehe.. ;p

    ReplyDelete
  43. amboi ssdap jer nk ptong..no way..tolak zoro jauh2..heeeeeee

    ReplyDelete
  44. kella : sure.. boleh jer.. ambillah.. hehehe.. tawaran ini dibuka dalam 2-3 hari nie jer.. =P

    MISH LOLIPOP : hahaha.. nak try jugakk hehe.. =)

    ReplyDelete
  45. 97??byk lg tue yunk..try tgk...hahhaha
    law bleh blnja u mkn angin

    ReplyDelete
  46. MISH LOLIPOP : banyak ker? hehehe... xpe2.. nak try jugak.. target sampai hujung bulan 7 nie.. hehehee

    ReplyDelete
  47. mekasih ye zoro yg tmpan lagi baik hati,
    akan ku kenang n simpan dalam blog..hehe :)

    nice la, very warna-warni..lau zoro wat logo zoro sndiri sti agi gempak ;)

    ReplyDelete
  48. @ Alyssa Villamor,
    u r welcome.. logo? logo ape yg? haha.. banner atau award? kalo banner ada di atas sebelah kanan.. :)

    ReplyDelete
  49. hoho..tahniah bro sebab blog ko naik dengan cepat...aku masih merangkak lagi...entri belum mantap...

    ReplyDelete
  50. @ paan,
    hehehe.. thx u paan.. hehe.. =P

    ReplyDelete
  51. @ Affan Ruslan,
    hehe.. thx u.. =)

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.