Friday, May 28, 2010

Sesungguhnya Aku Sayangkan Agama Aku

Sesungguhnya Aku Sayangkan Agama Aku. Credit iluvislam.com

Petang tadi aku google mengenai penghinaan si kafir terhadap Nabi Junjungan kita, Nabi Muhammad. Terdapat beribu-ribu penghinaan yang dilemparkan kepada Penyelamat kita ini. Hati aku hancur dan remuk. Mengalir airmata membaca setiap apa yang dilemparkan. Aku akui memang bukan perkara ini baru sahaja berlaku. Malah perkara ini sudah berlaku semenjak Nabi masih hidup lagi.

Tahukah korang di Malaysia juga pernah terjadi perkara ini?? Ya ! Aku ulangi di MALAYSIA !!

Perkara ini berlaku dalam beberapa tahun lepas (agaknya), ada peristiwa di mana seorang lelaki berbangsa Melayu yang bekerja di TESCO memukul seorang lelaki berbangsa cina yang memakai baju anjing yang memakai serban. Kerana semasa lelaki Melayu itu bertanya siapakah anjing tersebut, lelaki cina itu berkata anjing itu adalah Nabi Muhammad dan babi disebelahnya adalah Siti Khadijah. Lelaki tersebut mengamuk dan akhirnya dipecat oleh pengurusnya. Berita ini pernah tersebar di friendster dan myspace malah juga blog. Malangnya cerita itu akhirnya luput ditelan arus masa. Masihkah korang ingat ?

Tak lupa juga peristiwa peristiwa pada tahun lepas (rasanya), wikipedia juga ada yang memaparkan gambar Nabi Muhammad di dalamnya. Masa tue ramai yang sain Petition tersebut termasuk juga aku yang baru mula berblog. Perkara ini memang mendapat perhatian seluruh dunia. Tapi dimanakah titik hentinya ? Penghinaan semakin hari semakin banyak. Dimana-mana. Facebook, Youtube,malah di blog !!

Aku sayangkan Nabi aku. Aku cintakan Kekasih Allah itu. Biar pon aku sentiasa alpa dan berbuat dosa, aku akan sentiasa berdoa agar aku mati di dalam islam. Allahuakbar !!

Oh Ya !~ Sila renungi gambar dibawah ini. Ini merupakan karya oleh 36Joint mengenai pendapatnya susulan kes "Everybody Draw Mohammad Day". Apa pendapat korang. Kebebasan Berkata-Kata? Bagi aku, ianya sungguh keji tak boleh diterima akal langsung kata-kata orang-orang kafir ini. Fikirlah sendiri.





Coding Di Atas Telah Diubah Suai untuk Menjadikannya Kecil Sedikit Agar 
Ianya Sesuai Diletakkan Di SideBar Blog Korang. (Itu pun kalo korang nak letak la...)

Ribuan Terima Kasih Diucapkan Kepada Iaitu 36Joint Kerana Membenarkan Hasil Karyanya Berada disini.


p/s : Bersama-samalah kita berdoa agar maruah Islam akan terbela akhirnya. Ya Allah, Kau berikanlah Cahaya Hidayah-Mu kepada mereka-mereka yang telah menghina Kekasih-Mu ini Ya Allah. Kau belalah agama Islam yang telah Engkau turunkan ini Ya Allah. Sesungguhnya Engkaulah Maha Berkuasa dan Mengetahui segalanya. Amin.

54 comments:

  1. =( i hate them! rasa nak nangis. huhu

    ReplyDelete
  2. mmg sedih, kita hanya mampu berdoa :(

    ReplyDelete
  3. yang paling sedih ialah sikap orang islam itu sendiri yang makin hancur..

    ReplyDelete
  4. Betul tu.. musuh Islam memang camtu le kejenya

    ReplyDelete
  5. betol..ramai sgt penghinaan ke atas nabi junjungan kita sekarang ni..=(

    ReplyDelete
  6. selamatkan lah dunia
    islam sendiri kene bersatu padu untuk lebih kuat menentang kafir

    sama2 lah kita berdoa

    ReplyDelete
  7. ya Allah, jahatnya diaorang ni... tak tahu la nak kata apa lagi...

    ReplyDelete
  8. Akhir zaman, macam-macam dugaan.

    Hana Kimi ngan Hanakimi tu sama je setahu aku.

    ReplyDelete
  9. kes mcm ni meningatkan aku cerita budak melayu yang bekerja di Carrfour tak silap

    dia menegur customer cina berpakaian tshirt gambar lelaki jubah pegang anjing

    budak tuh tanya sape dlm tshirt tuh

    dia jawab selamba je.. 'Muhammad'

    budak tuh marah dan maki cina kopet nih.

    last2 budak melayu ni kena buang keja

    aku doakan semoga orang yang buang budak ni dan kuncu2nya akan di laknat...

    ReplyDelete
  10. betoi2!
    snang2 diowg hina Nabi Muhammad kita..
    then ckp kebebasan tok brsuara...

    ReplyDelete
  11. sokong kamu 100%, kisah ini pun pernah saya baca

    ReplyDelete
  12. tak tahu nk ckp pe..rase nk nangis bile baca entri ni..teruk betul cara mereka mainkan agama kita..

    ReplyDelete
  13. tak penah plak aku dgr psl cite org melayu gi tumbuk cina sbb pakai bju anjing berserban..ada ek? atau skadar kbr angin?

    ReplyDelete
  14. aku sayang jugak join http://www.azriomar.com/2010/05/pakistan-lancarkan-facebook-untuk.html

    ReplyDelete
  15. Cik Guli : sabar Cik Guli, aku pon sedih nie.. ='(

    cik syazni : semoga allah membuka hati mereka yg menghina itu untuk memeluk islam..

    cikgu isza : zina, judi, arak. jauhi dosa besar.

    zool : kafir.. sejak azali memusuhi islam.. hmm.. ntah la.. aku pon tak tahu naka kata apa lagi..

    AyuE : =(

    ReplyDelete
  16. Lya Colours : betol tue lya.. mari kita selamatkan dunia.. mudah2an.. amin...

    nur_nj : speecless too.. =(

    Mohd Adziim : hm.. same ker?

    Nur : sebenarnya cerita itu lah maksud saya. dah lama, jadi saya main letak apa yg ingt jer.. mlas nak google dah..

    Jantan Keparat : dasar kafir.. alasan paling keji juga diorang guna.. hm...

    ReplyDelete
  17. akuvision : thx...

    Zikr the Jalanan Sepi Perantau : hm...

    Gransazer : speechless too.. sebenarnya ada banyak cara yg diorang dah buat. contoh mcm lawak pak arab (kola korang pernah dengar la.. ), dalam movie hollywood n macam2 lagi.. aku pernah dgr yg osama binladen x wujud dan rekaan US. tapi x pasti.. hanya spekulasi sahaja.

    x-po : ada.. dalam beberapa tahun lepas, cerita nie hot kat myspace n friendster.. facebook x wujud lagi masa tue..

    Azri Omar : =)

    ReplyDelete
  18. Perkara paling penting... selamatkan agama... :) thanks for the entry

    ReplyDelete
  19. ehem..Datin dtg nak carik Dato'.. :D

    ReplyDelete
  20. nauzubillah.. hanya doa yg mampu ku lakukan.

    ReplyDelete
  21. ellis suriyani : Dato xde kat sini.. anak datok ada la.. hehe

    Mr PenyuBiru : buatlah apa yg kita termampu.. semoga allah ampunkan kita.. amin..

    ReplyDelete
  22. mmm..insaf sebentar bersama zoro~baek..=)

    ReplyDelete
  23. Ya Allah, mengapa perkara seperti ini berlaku. Ya Allah, Selamatkanlah orang Islam.

    لا اله الا الله محمد رسول الله

    ReplyDelete
  24. semoga agama kita sentiasa terpelihara..amin

    ReplyDelete
  25. kita semakin hampir ke penghujung..ni zaman permulaan kepada satu pengakhiran..

    Islam akan jatuh dan bangkit semula..kebangkitan tu telah dijanjikan..sama-sama kita berdoa

    ReplyDelete
  26. Cik Ubi : insaf3.. ='(

    Cik Kyla : aminn..

    eqacashperlala : aminn...

    Firol : betol3... =)

    ReplyDelete
  27. kadang-kadang ia disebabkan diri KITA yang terlalu mudah ambil lewa hal seperti ini

    ReplyDelete
  28. susah nak ckp dgn orang yang xcukup ilmu kan. otak letak mane pon xtau. doa2 jela diorg ni dapat balasan setimpal

    ReplyDelete
  29. tadi baru bukak facebook yg kutuk nabi kita...sedih memang sedih...kite kene tunjuk yang sebenarnya islam bukan macam tuh...

    ReplyDelete
  30. touyakaruma : hmm... betol tue.. hmm..

    chybee : mudah2an dia berubah.. amin..

    'AQILAH : betol2.. sokong 'AQILAH sangat2..

    ReplyDelete
  31. kalau nak org hormatkan kita, kita kena hormat org lain..tapi skang ni, jarang nak jumpa org sebegitu..ramai yg bermulut jahat even org islam sendiri...

    ReplyDelete
  32. orang kristian, yahudi tak tau ape2 pasal kehebatan dan kelebihan islam. tu yg diorg slalu ckp islam ni agama tak adil. lagi2 diorg slalu ckp islam menindas pmpuan. padahal kalo dia blaja islam, islam tu sndiri sgt menjaga kaum wanitanya. setiap kes pembelaan utk kaum wanita pasti ada.

    yg sedihnye Malaysia ni, amalkan dasar terlalu berkecuali sampai boleh dikategorikn sbg dayus. berita psl Draw Muhammad Day's tu pon tak dihebahkan kpd rakyat. Walaupn xnak block FB, at least kasitau la perkara ni kpd sume. Negara Islam yg hanya sekadar nama..ish2..

    ReplyDelete
  33. hati gua mendidih sama dgn peranai orang2 laknat sebegini!!

    ReplyDelete
  34. aku rasa rumah kau dulu tak ada lampu
    gelappp je
    sekarang cerah dan terang...

    bersinar mata ku.. huhuhuu

    ReplyDelete
  35. seriously..gua tergelak tengok drawing manusia2 yg tak dapat hidayah nie...

    bukan menyokong..tp gua rasa..mereka dah kembali ke arah era primitive...

    ada terbaca comment sorang hamba ALLAH nie...maybe orang luar...dia siap ajak mari melukis Jesus pula...

    tp nasib bek ada yang mengingatkan...Islam tak ajar hidup menghina agama len..so bersabarlah wahai sahabat...doa kan mereka mendapat hidayah...

    jangan kita lupa...sirah nabi..banyak kisah penghinaan yang melampau2...face to face you (geli plak aku buat ayat nie)...okay cut the crap...

    gua teringat satu sirah nabi..tapi kalo salah..tolong perbetulkan...pernah satu ketika Jibrail offer nak menalangkupkan satu kaum kerana penghinaan mereka keatas nabi..but nabi, supercool!! xmelatah...siap cakap..dari kaum tue akan muncul wira/orang Islam yang terkenal...tak silap wa SALADIN...

    sorry, lama dah tak menelaah sirah nabi..gua sedikit terlupa...asyik baca kisah2 sejarah negara len..kalo salah..perbetulkan ya :)

    ReplyDelete
  36. ish. jahatnya manusia skang! xberadab langsung!! huu.. ya allah.. terangkan la hati kami.. allahuakbar!!!

    ReplyDelete
  37. ┌─┐ ─┐
    │▒│ /▒/
    │▒│/▒/
    │▒ /▒/─┬─┐
    │▒│▒|▒│▒│
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒
    └┐▒▒▒▒┌
    Peace no war...
    Sama-sama Kita semua mendoakan
    agar misi bantuan kepada rakyat dan bumi Gaza Selamat ...
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    issshhh kes penghinaan begini tak boleh dibiarkan terus.... ianya akan terus melarat dan merebak seperti kudis....

    Ya Allah tetapkan iman ku

    ReplyDelete
  38. Zoro...yang herannya kalau orang Islam menentang atau mengeluarkan kenyataan yang berbaur keagamaan lain...kita diminta supaya jgn mengeluarkan kata2 yg menyinggung sensitiviti...tapi bila perkara yg menghina Baginda...takde pulak tindakan yang sepatutnya diambil...?

    ReplyDelete
  39. SY SUDAH LETAK LOGO ITU DI SIDE BAR..

    I LOVE ISLAM

    ReplyDelete
  40. sebenarnye sy mmg tak suke fikir pasal benda ni
    betul2 menyeksa dan melukakan hati kita

    fikir pasal konvoi ke gaza semalam pun
    dah cukup menyedihkan
    agama islam semakin goyah
    tgk lah bangsa melayu sendiri
    yg tak takut berbuat dosa besar sewenang2...

    semoga kita bukan begitu.
    mari berdoa kebebasan rakyat palestin...

    ReplyDelete
  41. haih, tanda2 akhir zaman.

    ReplyDelete
  42. Zoro! i salute untuk entri ini!
    aku teruja, terharu..
    aku juga cinta Rasullullah s.a.w. yang satu itu..sayang..

    dan setiap kali mendengar kisah baginda, hati ini aku tersentuh sayu, hiba, dan boleh menjadikan aku kuat dan cekal!
    betapa baginda amat sayangkan kita sebagai ummatnya! Subhanallah.. dia sayang kita!

    sama2 kita doa semoga kita mendapat shafaatnya dan mati dalam islam..

    aku ambil coding itu ya!

    terima kasih. :)

    ReplyDelete
  43. kalau dier sokong sgt kebebasan bersuare, jom kite hentam mereke pulak. dah la ganas tak bertempak. diorg la anjing! takde otak!!

    ReplyDelete
  44. lu nak jadi pengganti??meh sini gua pinjam bahu lu..waaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  45. sye pon syang kan agama sye... haihhh... menanti detik kebangkitan Islam semula....

    ReplyDelete
  46. @ Kniedaz,
    setuju dgn Kniedaz.. hmm.. nak buat mcmmana.. umat akhir zaman.. ='(

    @ NiZaM Limited,
    malaysia.. hmm.. hanaya nama islam tetapi mengamalkan cara sekunder.. islam ditolak ke tepi.. =(

    @ Linglung,
    bukan hati lu saja, hati gua dan yang lain2 pon sama. mbikin panasss jer.

    @ Nur,
    haha.. dulu x bayar duit elektrik.. skg dah bayar.. sebbh tue ada lampu balik.. =P

    @ Sir Marcello,
    huhu.. begini kisahnya.. nabi telah diarah untuk berdakwah kepada satu kaum. tetapi kaum itu menolak malah menghina nabi dgn teruknya. akibat perkara itu, malaikat jibril turun dgn perintah allah kepada nabi muhammad. Jibril berkata, jika nabi mengarahkan dia memusnah kan kaum itu dengan cara membalikkan gunung tersebut keatas mereka pon jibril akan lakukan sehngga lenyap terus kaum itu dari muka bumi. Tetapi nabi menolak tawaran Jibril dan berkata, "walaupon mereka tidak beriman kepada agama yg dibawaku, tapi suatu hari nanti mungkin anak cucu mereka akan beriman kepada islam".

    nilai yg ditunjukkan oleh nabi kita.. walaupon dihina teruk, tapi tetap memaafkan. Inilah contoh idola yang kita patut teladani. =)

    ReplyDelete
  47. @ Siti Fatimah Nabihah,
    Ya allah, terangilah hati kami.. amin... =)

    @ Afzainizam,
    amin... =)

    @ Kak Anie,
    org kafir kak... alasannya adalah kebebasan bersuara.. semua bagi mereka boleh.. geram sgt..

    @ merahitujambu,
    thx.. sokonglah islam, agama kita.. angkat martabatnya dimata dunia..

    @ intan izani,
    semoga kita bukan begitu.. amin.. semoga penduduk Gaza selamat hendaknya.. amin.. ='(

    ReplyDelete
  48. @ miszirdawaty,
    bukan tanda2 akhir zaman.. tapi tanda2 kiamat. sebb kita mmg umat akhir zaman dah.. =(

    @ kella,
    ya.. silalah ambil.. =) hmm.. nabi sgt sygkan kita.. sehingga nafas terakhir pon memanggil kita.. "ummatku.. ummatku..." ='(

    @ Nur -al- Ain,
    kalo kita serang mereka (yahudi) pulak, mereka akan kata kita ANTI-SEMETISM. Jahat kan? kalo nabi kita diserang, "FREEDOM OF SPEECH". Subhanallah.. semoga allah ampunkan dosa kita.

    @ MISH LOLIPOP,
    sabar ek mish.. x usah kenang orang itu.. hmm..

    @ y.a.n.i.e,
    aminn rabbanaalamin...

    ReplyDelete
  49. @ Loyar Lawa,
    agama kita x akan bangkit semula dengan sendirinya. Kita yg perlu bangkitkannya kembali. amalkan sunnah nabi kembali dan hidupkan perpaduan antara saudara2 islam kita. barulah islam akan bangun semula.. =)

    ReplyDelete
  50. hai zoro
    saya ltk banner tu k

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.