Thursday, May 20, 2010

Page Facebook Menghina Nabi Muhammad

Assalamualaikum wbt..

Sila Beri Perhatian Sepenuhnya

Aku dapat berita nie dari Asyraf Hamasaki bahawa satu page dalam Facebook telah menjadikan hari ini (25hb Mei 2010 ) adalah hari melukis Nabi Muhammad SAW. Subhanallah. Marilah kita sama-sama sign Petition nie bagi membantah group ini. Tunjukkan tanda bantahan atau protes korang dengan deactive Facebook pada hari nie. (Aku rasa masih tak terlewat)

Stop "Everybody Draw Mohammad Day"!

Signatures
Published by Ali Asadullah Baig on May 16, 2010
Category: Religion
Region: GLOBAL
Target: United Nations
Background (Preamble):
After Comedy Central cut a portion of a South Park episode following a death threat from a Muslim group, Seattle cartoonist Molly Norris wanted to counter the fear. She has declared May 20th "Everybody Draw Mohammed Day."

Norris told KIRO Radio's Dave Ross that cartoonists are meant to challenge the lines of political correctness. "That's a cartoonist's job, to be non-PC."
Producers of South Park said Thursday that Comedy Central removed a speech about intimidation and fear from their show after a Muslim group warned that they could be killed for insulting the Prophet Muhammad.

The group said it wasn't threatening South Park producers Trey Parker and Matt Stone, but it included a gruesome picture of Theo Van Gogh, a Dutch filmmaker killed by a Muslim in 2004, and said the producers could meet the same fate. The website posted the addresses of Comedy Central's New York office and the California production studio where South Park is made.

"As a cartoonist I just felt so much passion about what had happened I wanted to kind of counter Comedy Central's message they sent about feeling afraid," Norris said.

Norris has asked other artists to submit drawings of any religious figure to be posted as part of Citizens Against Citizens Against Humor (CACAH) on May 20th

Show your support by signing this Petition
Deactivate your Facebook for 24 Hours Tomorow (25/05/2010)

Sumber asal : GEOPETITION

11 comments:

  1. Malaysia mesti ambil tindakan seperti Pakistan!. Block facebook buat sementara ketika hal ini kecoh diperdebatkan!!!

    ReplyDelete
  2. husyoo..agak xptot di situ..hmm berani sgguh pihak 2 memperlekehkan Rasulullah..nauzubillah

    p/s --> akan d pertimbangkan utk mdelete fb acc..:)

    ReplyDelete
  3. skrg banyak betul orang hina nabi muhammad melalui kartun
    sakit sungguh hati nih

    ReplyDelete
  4. risau dengan aper yg berlaku dalam facebook skang ni
    ramai yg mengambil kesempatan..

    ReplyDelete
  5. ermm..lukis kartun lagi ke?
    tak serik2 btol org yahudi laknatullah ni..

    ReplyDelete
  6. yeeee! delete facebook, ain ade gk buat entry pasal fb, tapi dlm draft lg.. hihihiiii.. sblm kes ni lg..

    ReplyDelete
  7. Nuraisyyah : itu adalah hak masing2.. lagi pon kalo semua delete, sape yg akan tahu lagi jikalau diorng wat dajal kat islam lagi kan?

    hans : betol.. dah banyak, yg facebook nie diorng wat pertandingan n ramai pulak yg join.. itu sebb kita kena bantah.. huhu.. kuuang ajar tol diorng tuh..

    ✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : hmm.. facebook ada banyak kelebihan juga banyak keburukan.. aku pon jadi dilemma.. hmm..

    NiZaM Limited : yup.. aku skodeng2 jugak tau... ada gmbar babi pon ada.. mmg laknat tol si pelukis tue..

    Nur -al- Ain : yer? post lah entri tue nnti ok.. nak baca.. hehe

    ReplyDelete
  8. tadi petang kaze dgr berita, facebook dah delete page itu

    ReplyDelete
  9. Kepala Bergetar : page itu masih wujud.. hanya dipadam sementara je sebenarnya..

    ReplyDelete
  10. Page di facebook sudah dihacked oleh hacker turki dan sudah hilang..

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.