Saturday, May 22, 2010

Award dan Tag : Aku Bagi Kedua-duanya !


Pengumuman, ini adalah entri TAG. Ya sekali entri TAG buat tatapan pembaca BlogZoro nie. Aku harap korang semua tak bosan bila membaca TAG ini sebab ada banyak hikmahnya. Selain dapat mengenali diriku ini, secara tak langsung, aku juga dapat memperkenalkan blog korang kepada pembaca BlogZoro yang lain. Jadi sapa yang sukarela nak kena TAG, sila angkat tangan. Hehe..

Sebenarnya ini adalah hutang TAG dari iniAKU. Sepatutnya aku dah selesaikan 2 hari lepas, tapi tak apa kot. Aku tahu pemberi TAG ini adalah sporting dan juga baik hati. Jom kita tengok apa kandungan TAG ini.

Tugasan TAG : Award + Tagged
(a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.
(b) Berikan kepada 10 / 20 / 30 orang rakan blog korang.
(c) Beritahu kepada rakan - rakan korang bahawa mereka memenangi Award tersebut.
(d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri.

Award Yang Akan Disampaikan

Pertama sekali, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada pemberi Award + TAG ini iaitu iniAKU yang baik hati. Thank you very much atas award ini. Hehe.

Sebenarnya aku sendiri pon tak tahu nak ceritakan apa lagi mengenai diri aku. Sebab baru-baru nie pon dah cerita 23 Perkara Yang Mungkin Korang Tak Tahu. Tapi hentam saja lah. 7 perkara je lagi. Kalo campur yang lepas, dah 30 perkaralah korang tahu mengenai aku kan? Haha. Eh! Banyak membebel pulak. Jom baca je info mengenai diriku yang selebihnya.

7 PERKARA LAGI MENGENAI PEMILIK BLOGZORO :

1) Mempunyai impian untuk menjadi tokey kedai CC (Cyber Cafe).
2) Bercita-cita menjadi Pakar Astronomi dan Saintis semasa kecil.
3) Sering disalah anggap sebagai budak cina semasa kecil gara-gara berkulit putih dan bercakap Mandarin.
4) Benci ditipu tetapi mudah ditipu.
5) Pernah berniaga di pasar malam.
6) Bakal menamatkan Diploma in Networking di TATiUC.
7) Kepada korang yang masih tak tahu, nama Roronoa Zoro ini diambil dari nama watak di dalam siri One Piece. Nak tahu lagi masuk sini.

Sekian habislah TAG yang diamanahkan tersebut. Sekarang aku mempersilakan pemenang-pemenang lain yang akan menerima Award + TAG ini. Dijemput : ~

1) MISH LOLIPOP
2) Cik Kyla
3) Apih el nino
4) masnihanim.lifeinchaos
5) Azza J
6) Sir Marcello
7) Colourful life
8) Chybee
9) rObin@ayuE
10)AzriOmar

Sekian, tamat sudah penyampaian Award + TAG ini kepada pemenang-pemenang Award. Tahniah kepada mereka !

p/s :  Kepada  masih belum terkena atau kepada siapa-siapa yang nak buat TAG, korang dialu-alukan buat yer. Segala kerjasama korang amatlah dihargai. Hehe =)

20 comments:

  1. seb bek xde nama aku..
    hehe..
    =P

    tag ko sblom ni aku dh penah jawab..
    so.. maaflah ye zoro..
    tag yg len plak..
    =P

    ReplyDelete
  2. sek bek ko tak tag aku.. kalau tak....

    tak layan aku tag nie. hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha..
    lambat sikit ye..

    mau exam.. :)
    thanx!

    wish me luck!:)

    ReplyDelete
  4. wahwahwah...i telah ditag lg..ok bertambah la lagi hutang tag aku...cis zoro belom sempat aku nak tag ko, ko dh buat dulu dah..haha btw tenkiu...ailebiu..hakhak=p

    ReplyDelete
  5. hehehee, mekasih dgn tag ni akan sy laksanakan tugasan sy :)

    ReplyDelete
  6. diz my first time...tq semua..tq buat tuan umah..sangat terharu..kepada gadis2 diluar sana..saya masih single!!

    hehehe..tq2 nanti wa collect..

    ReplyDelete
  7. aku maen blog memang untuk di tag. pasni tag la lagi ek. hahaha. nanti lepas 2 hari aku reply.

    ReplyDelete
  8. ~~~@@@~~~
    ” Assalamualaikum salam sejahtera,
    Pemanis kata pembuka bicara;
    Dari Blog kami bercerita,
    Untuk tatapan sahabat semua”
    ~~~@@@~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

    uhhh...aku yang tak berkenaan baru aje sampai dah kena tag ke... adoiii... main-main ye

    ReplyDelete
  9. ekeke...rajin betul ko.. tahniah weh dapat award...

    ReplyDelete
  10. aduka : mana2 jer.. hehe.. my prinsip is tag lah sapa2 pon.. asalkan x bebankan org.. hhaha.

    Farid Fernandez : yeker? kalo x nama ko hampir tersenarai tadi.. haha...nasibbek la.. :D

    Azza J : ohh!~ musim peperiksaan skg nie.. sori2.. hehe.. basgus jugak kalo simpan2 hehe..

    rObin@ayuE : biasalah tue.. kena pantas.. =P ahaks.. ailebiu too.. (^_-)

    Cik Kyla : terima kasik Cik Kyla kerna sudi lakukannya... =)

    ReplyDelete
  11. Sir Marcello : eh yerker? hehe.. sila2 ambil ya// n sila promotekan diri secara hebat sekali.. =)

    apih el nino : yerker? xpe2.. nnti lepas nie ada tag lagi.. aku akan letak namamu dalam senarai lagi ya! (^_-)

    Afzainizam : hahahaha... saje2 je wahai encik Afzainizam, bcoz tagging is fun.. =) tapi kalo rasa xnak buat pon xapa.. x memaksa.. =)

    Mario : thx u.. hehe.. pasni aku tag mario pulak.. =P

    ReplyDelete
  12. Zoro...akak ni dah malas dah nak buat kalau kena tag...simpan sampai berkulat...pastu lupa nak buat...hehehe...

    ReplyDelete
  13. aceh....aceh3x.......
    cewah2...dok layan tag adik sis rupanya..
    tulah,,dah terkenal...sure ramai yg tag..

    sis nie bukan tak suka join tag..sis tak ada masa..maklumlah niaga...masa banyak kat kedai.
    kalau layan tag..sure blog sis tak ada citer ttg kisah sis..

    ReplyDelete
  14. dan mau tambah..tag2 ni jugak bleh kasi backlink ke blog kita secara percuma. dan backlink tu adalah jenis 2 hala (give n take). ahaks..

    ReplyDelete
  15. apa salah ku..adakah kerana aku comei aku telah ditag..oh tidakkk..

    ReplyDelete
  16. hehe..tQ2......
    TQ nanti CL ambik eh..

    ReplyDelete
  17. chybee buat kalau free yek :P

    ReplyDelete
  18. Jantan Keparat : yessaa.. chaiyaok2.. =)

    Kak anie : ala.. yer ker? haha.. mesti sebb selalu sgt kena tg nie.. hehehe..

    Siti Ruhayu Ab Rahman : oo.. its ok.. saya xtag akak lah kalo gitu.. hehe.. cian akak.. =P

    NiZaM Limited : haah.. betol tue.. hik2.. nizam mmg terer lah..

    MISH LOLIPOP : yaa.. anda terlampau comel.. kalo x comel, hati ku tak tenang.. hehehe

    ReplyDelete
  19. Colourful life : ok2.. thx sebb ambil.. =)

    chybee : no hal.. (^_-)

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.