Saturday, June 12, 2010

Teknik Menangkap Gambar Terbaik. Yang Mana Satu Cara Korang?


Korang pernah fikirkan tak sebenarnya nak menjadi tukang tangkap gambar atau photographer nie adalah sesuatu yang sukar? Kalo korang nak tahu, ianya memerlukan teknik-teknik atau skill yang hebat sehingga korang sendiri tak mampu nak lakukannya. Maklumlah nak mendapatkan sudut dan perspektif yang tepat dan sesuai. Kalo korang tak percaya tengok dibawah nie. Agak-agaknya korang sanggup tak buat skill macam diorang nie.












Amacam? Adakah korang menggunakan teknik-teknik atau skill macam kat atas nie ketika nak tangkap gambar? Haha.. kalau ada tue, jangan buat-buat tak tahu ek? Baik mengaku cepat !! Hehe..

p/s : Sebenarnya aku nak tanya, korang perasan tak apa yang tak kena dengan gambar yang last tue? Hahaha

57 comments:

  1. kah3!
    mmg gelak habis la.lagi2 pic last tu..!!
    thanks yek, betul2 perlukan cheer up sikit =)

    ReplyDelete
  2. nk try skill pict ke2 la.. mcm ayu skit dari suma pict kt atas~ hahaha.. style habis!! wakakaka.. hmm... last pict tu,sluar dier mmg mcm tuh! hhehe

    ReplyDelete
  3. haha tergolak kaze tgk gambar last tu.. sampai terkoyak..

    kaze suka cara yang baring² tu hehe

    ReplyDelete
  4. hahaha, penah post pasal ni.

    yep perasan! :P cehh! kureng! ehehee

    ReplyDelete
  5. Dy suka yang terayu-ayu tu..hahahaha...lawaks.... dan yang terkangkang...kata orang best shot....er betul ke aku eja ni ? hahhahahahaha//nak tergelak betoi dy tengok natural style....hahahahaha...

    ReplyDelete
  6. Wahhhhhhhhhh.. Comel ape gaye tonggeng menonggeng itew.. Hik hik..

    Exercise namanya.. Kaki dan punggung.. Ngeeee..

    ReplyDelete
  7. ahahahahaha.lawak gile!
    pic last tu lg ah
    u made my day.thank youuuuuuuuuuu zoro!
    penat hilang bile gelak2 :) :)

    ReplyDelete
  8. haha~ nampak tuuuuttttttttt.. haish~ xmo tngok dah... bahaye~ haha~

    ReplyDelete
  9. haha..tak penah pulak aku pikir cam na keadaan aku masa snap pic org...=p

    aku rasa mesti buruk gila...adoiyaii..

    ReplyDelete
  10. buat2 tak paham jer gambar yg last tuh..hihi ^_^

    ReplyDelete
  11. hahaha!

    sampai tertonggeng-tonggeng

    ReplyDelete
  12. kesimpulan dia tangkap gambaq kena tonggek. haha.

    ReplyDelete
  13. itu hakikat.. walaupun hasilnyer belum tentu.. :)

    ReplyDelete
  14. aipp...aipp..
    aku suke no 2 tu..style..heheh..
    aku tw zoro yang mne satu..
    pic no....jeng..jeng..ehehehe..

    ReplyDelete
  15. salam..

    ketiga last cm nah tgk sblm ni..tp ktne xigt..

    sal gmbr last tu..ahaha awat tya..klu x, tot xpasan pn..hoho..

    :)

    ReplyDelete
  16. kalu zoro tak gitau
    tak perasan pon tang pic last tu
    tapi xbleh blah pic no 6 tu
    nak amik gambar yang tersembunyi ke apa tu
    huuhu
    tanx zoro sudi tlg
    dah dpt letak nuffi tu
    tu pon selepas google tgk kat blog org
    huhu
    buta pasal web kan

    ReplyDelete
  17. gambar last tu...terkoyak ker tak zip?
    hehehe..

    ReplyDelete
  18. mcm2 gaya..haha..
    amik ukuran kaki skali ah gitu..hehe

    ReplyDelete
  19. aduh.. yang last tu... hihihihihih

    ReplyDelete
  20. Zoro... lawak gile... kepit sambil tonggek punggung masa amek gambar... lawak gile

    ReplyDelete
  21. haha lawak gila ok
    sampai tertonggeng2 macam tahan berak pon ada

    aku nak kumpul duit beli dslr !!!!!
    uuwwwaaaaa

    ReplyDelete
  22. serius ade buat..sebab sangat mementingkan kualiti gambar..huuuuu

    ReplyDelete
  23. wakakaka..giler lawak..sampai meonggeng sane sini utk amik gambar tu..yg amik gambar skirt dari bawah tu mmg semangat..ahaks..

    ReplyDelete
  24. kekadang kita tak perasan pun kita berada dlm posisi yg kelakar sehinggalah bila ade org ambik gambar kita plak. hehe

    ReplyDelete
  25. kekadang kite pown x sedar camane la rupa kite time amik gambar tu kan..
    ntah2 kite pown tersenarai cam dorang kat atas ni..

    pe pown nice ntry..

    eh 1 more..
    best la kalu dapat join add banner kat blog ni..
    tapi aku xder banner

    ReplyDelete
  26. bhahahhahahah cian dy seluaq dy koyak..... hahhahaa


    photography=best

    ReplyDelete
  27. seluar dia terkoyak. memang pro photographer ni! haha.

    ReplyDelete
  28. ahahahhahahaa~
    ade lah cikit2 gmbo yg terkene batang idung
    -_-"


    heheh... tp maintain.... :pp

    ReplyDelete
  29. hahaha! kelakor ceyt!!!! moralnye:hidup bknnye mudah.
    hahaha! lol! fun~

    ReplyDelete
  30. Kelakor pulak tgk gambar no 3 dari atas. Macam nak bergelek dangdut pulak. Siap sengetkan vontot.. Hahaha..

    Gambar yg last sekali tu akibat ghairah sgt nk kangkang. Koyak terus sluar. Hahahaha

    ReplyDelete
  31. hahahaha....
    lawak la....
    suar die koyak..
    ngee~~

    ReplyDelete
  32. hahaha...lawak lak tgk photogenic ni ambik gambar..haha..cemerlang zoro=)

    ReplyDelete
  33. haha
    gila la ko..
    gelak aku tgk gambo2..
    nk2 yang tekepit2 2..
    hahahaha

    ReplyDelete
  34. HAHAHA semua menonggekkk! bajet seksi lahh tu awww~

    ReplyDelete
  35. @ Alyssa Villamor,
    yer ker? glad to make u cheer up.. hehe.. =)

    @ Siti Fatimah Nabihah,
    perhh.. pic 2 tue mmg style.. mengggoda yu.. ahhaha... eh.. betol ke mmg suar dia gitu? mcm terkoyak jer? haha.. =D

    @ Kepala Bergetar,
    hahaha.. yang baring2 tue khas untuk posisi maut jer.. kih3... =D

    @ Cik Kyla,
    eh yer ker? pernah post ek? hehe.. =P
    hehehe.. perasan rupanya.. =D

    @ Nunady,
    hahaha.. suka yg terkangkang tue ada makna apa2 ka? hehe.. gurau jer.. =)

    ReplyDelete
  36. @ FarhanaDr,
    hak3.. betol2 exercise nie.. =)

    @ zee,
    ye ker? hehe.. glad u hepi.. =)

    @ AiDa AzRyN,
    hak3.. dah nmpak.. xtahu... haa haa.. ayoyot.. hehehe..

    @ @yuE,
    aku rasa masa ko tangkap gmbar org, kontrol ayu gila2.. hehehe

    @ S.I.T.I,
    haha.. sensored sgt ker? =P

    ReplyDelete
  37. @ eqacashperlala,
    ahaks.. aksi2 jurugambar.. =D

    @ ♥ Cik Cha,
    hehe.. thx u... =)

    @ Cik Guli,
    haha.. betol2.. tonggek itu menawan.. gmbar jadi cun.. =D gurau jer... hehe

    @ cikgu isza,
    hehe..

    @ firdaus khalid.com,
    udah3.. jgn tipu arr (nada takut2).. haha...

    ReplyDelete
  38. @ tot tot kecik,
    wsalam.. eh.. yerker? kat mana? hehe.. kalo x bagitau.. x best lah.. nk suma irg tahu.. haha.. =D

    @ hasni,
    hehe.. eh.. yer ker? zoro x tolong apa2 pon lagi? =P

    @ LUKISAN PENA,
    terkoyak.. hahaha.. =D

    @ mahira_oya,
    haha..

    @ A-Y-I-E,
    ahaks.. yg last itu kelakar banyak.. =D

    ReplyDelete
  39. @ El-Zaffril,
    ooo.. yg itu.. haha.. itu namanya kepitan maut.. ahaks.. =D

    @ Lya Colours,
    haha.. kumpul duit pastu jgn lupa buat gaya2 seperti di atas ya.. haha..

    @ huda rahman,
    ohh.. buat gaya begitu bagi perempuan adalah amat bahaya.. seksi siot.. haha..

    @ NiZaM Limited,
    ahaks.. kalo aku tang tue pon semangat beb.. hik3..

    @ Mr PenyuBiru,
    hehe.. betol3.. =)

    ReplyDelete
  40. @ mrs.JamaL,
    hehehe.. thx... erm.. kalo nak banner di blog nie, buat lah satu.. simple pon ok jer.. free of charge.. =)

    @ cik selamah kundang,
    =)

    @ rAy jR...@...Aliff,
    hehehe.. bagus2.. =D

    @ maCy,
    hehe.. =)

    @ Loyar Lawa,
    haha.. kesian dia.. =P anyway, ko suka juga tangkap gmbar ker? =P

    ReplyDelete
  41. @ Mohd Adziim,
    =)

    @ ravishingpeacock,
    hehe.. mmg logik laa.. =)

    @ PöJìé,
    ahaks... xpe2.. asalkan ko x buat gaya diorang udah la.. =D

    @ Juaini Jamaludin,
    haha.. terlebih pro sebenarnya.. haha..

    @ rhapsody LiN,
    maintan beb.. jgn risau.. ini hanyalah gurauan.. hehehe

    ReplyDelete
  42. @ fisha,
    hidup bukan mudah.. betol ! hehe.. =)

    @ WZulhilmi,
    haha.. dulu dia ambil kursus dangdut agaknya.. haha..

    @ ice juliette,
    haha.. nk wat camna grairag bergmbar punya pasal... =)

    @ Faisal Abdullah,
    hehehe.. thx u bro.. :D

    @ yoy,
    hak3...

    @ hak3.. yg kepit tue mmg yg paling kelakar.. haha..

    @ Hazirah al-Barakbah,
    kalo pompuan seksi la bagi aku.. tapi kalo laki.. aww.. x mahu.. hahhaa =D

    ReplyDelete
  43. haha...gua paling suka yg 2nd dgn 3rd...mcm haram saja gayanya!

    ReplyDelete
  44. @ Linglung,
    hahaha.. yer ker? samalah kita semua =D

    ReplyDelete
  45. pergh.. amek gmbar cm berkungfu plak.. haha..
    http://paanthology.blogspot.com/2010/06/aku-gitar-dan-hari-bapa.html

    ReplyDelete
  46. wauu!
    hebat dan mantap..tu tersilap langkah tuu..hehee

    blog kawan ni mmg nice dan sempoi..hehheee

    ReplyDelete
  47. kesimpulannya...walau apepun yg kita wat...jgn selalu syok sendiri..kikiki

    ReplyDelete
  48. muahahaha... gambaq pertama lagi aku dh gelak besaq dh hahaha

    rajin hang cari gambaq2 ni... macam2 hal la hehe

    ReplyDelete
  49. @ paan sabri,
    hahha.. thx.. :D

    @ suri,
    hehe.. yeker? thx u... :)

    @ Misz,
    ahaks.. betol3.. :D

    @ zaryl,
    hehehe.. gembira bila hang gelak.. :) biasalah tue.. hehe

    ReplyDelete
  50. HEBAT2 SKILL YANG DI PAPARKAN.. SEMUA TEKNIK YANG DIGUNAKAN 2 PASTI MEMBERI KEPUASAN KEPADA MEREKA YANG BT SKILL MCM 2 HAAHAHHAAAAA

    ReplyDelete

Pendapat korang adalah amat dialu-alukan.